Vad är Julafton....

Vad är Julafton för dig?
mat?
Vänskap?
pressenter?
Jul TV?
... Tänk efter riktigt någa, innan ni svarar. Vi vet redan att DU/NI gillar att bli uppskattade med pressenter. 

//Söndags Trollet

Hoppas ni alla uppskattar andra på julen och tillför mycket kärlek.
För det är dem ni älskar värda mer än ni tror.



Kommentarer
Postat av: Herr Måndag

Måste bara säga att det känns som att du utgår ifrån att vi alla är jätte otacksamma jämtemot de våra. Vilket verkligen inte stämmer, i alla fall inte för mig. Det som framför all är sant är att man själv ofta är mycket mer värd än vad man kan tro. Det gäller i alla fall för väldigt många.

Nu till svaret på den egentliga frågan. Tyvärr ungefär lika negativt. Jag har alltid förknippat julen med julklappar (något som jag misstänker att jag inte är ensam om). Blir lite trött i själen av allt prat om de oskyldiga barnen som tar emot julklappar med lysande ögon och enorm tacksamhet. Där jag varit närvarande, även i mitt eget fall, så har det istället handlat om ren lust och besatthet av att äga som det har handlat om. En tafatt lek där de vuxna tävlar om att ge de bästa pressenterna till de minsta och sötaste barnen. Så för mig blir svaret helt enkelt att julen för mig är något av en lögn.

Hoppas att jag inte sabbar något för er med det här. Det är bara min ärliga åsikt. Stor kram.

2007-12-16 @ 20:47:02
Postat av: Kavaljer Tisdag

Jag skulle nog säga att julafton är vädligt abstrakt för mig. Det är mest en dag som firas med mat, familj och presenter. Hur den firas spelar inte någon större roll, för varje år ger en lika unik känsla av julen. Men det gemensamma skulle jag nog säga är samlingen av familjen med presenter och över presenterna är det som ger jul känsla. Inte själva presenterna utan att man samlas kring en sak så konkret. Det är på nått sett jul för mig.

2007-12-16 @ 23:39:14
URL: http://petope.blogsome.com/
Postat av: Kapten Torsdag

Jag har (tyvärr) slutat bry mig om julen. Förhåller mig till den på ungefär samma sätt som Herr Måndag. Det enda som jag faktiskt älskar och inte kan vara utan är maten. Familj och sånt är ju kul att träffa, självklart. Men de träffar man ju annars också så jag tackar inte direkt julen för det.

Men trots alln cynism så gillar jag ändå att ge bort grejer till folk, så jag kom här om dagen på en idé. Om alla i vårat gäng skulle ge bort en present till alla skulle otroligt mycket pengar slösas, men då kom jag att tänka på "Secret Santa"-systemet. (det vill säga att alla har en hemlig person som ger dem en julklapp.) Jag inser att det kanske är lite i senaste laget att komma med den här idén, men jag tycker att det vore lite trevligt.

2007-12-17 @ 00:05:14
Postat av: Lekkit

@Herr Måndag: Bara för att man inte inser hur pass mycket värda de man älskar är, kan man ändå inse att de är värda mycket och man kan vara tacksamma mot dem i alla fall. Du får det att låta mer begativt än jag antar att det var menat.

Även om det skulle vara så som du beskriver blir ju faktiskt barnen lyckliga över att få det de får. Likaså känner sig de "vuxna" belåtna efter att ha gett bort en fin present till ett lyckligt litet barn.

@Kapten Torsdag: Förstår inte riktigt hur Secret Santa-systemet skulle gå till. Jag tror säkert att du förstår dina tankegångar, men i mina ögon ser jag bara lösa delar som kan byggas ihop till någon form av idégrund.

För att svara på frågan... Julen är för mig lite som godis. En trevlig grej som man ändå kunnat klara sig utan.

2007-12-17 @ 01:56:35
URL: http://lekkit.blogg.se
Postat av: Fröken Lördag

rent konkret är jul för mig att först hitta lillasyster inkrupen bakom alla julklappar för att leta reda och känna(skaka) på ALLA sina julklappar sen själva julklapps öppningen (som vi har på morgonen, jag vet fyfy! på oss). det som är kul med julklapps öppningen är att se när andra öppnar det man själv har gett dom, för att se hur glada dom blir. Ett slags självberkräftande helt enkelt.
Sen är julen också att gå/åka pulka till min faster och äta där + träffa lite släkt och lite av mammas och pappas kompisar. Eftersom min faster inte finns längre så har en del av julen försvunnit.

Cyniskt sett är julen ett enda stort kalas i självbekräftande och egoism.

men, eftersom det nu ändå snart ÄR jul så kan vi väl glömma det cyniska och försöka uppleva det vi kände när vi var små.
... för jag tror att alla vi Älskade julen som barn...

kramkram
Från en numer frisk Fröken Lördag

2007-12-17 @ 15:55:04
URL: http://todaysquestion.blogg.se
Postat av: Fröken Onsdag

Julafton för mig är en dag som innebär, Pressenter, Väntan, Julmat, jultv, gemenskap o kärlek.

Har alltid tyckt om julen, men inte älskat...

2007-12-17 @ 21:32:54
Postat av: Söndags Trollet

Svar till Herr Måndag:
HAHA! Det är sånna som du, som skapar hat på internet.

Älskar dig oxå! haha!

2007-12-22 @ 23:05:48
URL: http://myspace.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0