Föräldrar

Vilken av dina föräldrar står du närmast och varför?
Och vem av dem är du mest lik?





... jag måste nog svara Mamma, men mest för att vi spenderar mer tid med varandra än vad jag och Pappa gör. När jag och pappa faktiskt umgås mera under perioder upptäcker jag dock hur lika vi nog egentligen är.


//
Fröken Lördag

PALKIA!

Plan A, att åka till "Arkaisk" och spela ett FULL METAL FANTASY(!)-figurspel, kom bort sig en aning när Mamma kom med min födelsedagspresent. Har inte gått ut i snöfallet på hela dagen. Inte helt ovanligt för mig, i och försig. Vad det är får du som ovetande läsare se om du kommer hem till mig och ser mitt rum. Det är skitsnyggt. Imorgon börjar jag jobba på ett lager. På klockavdelningen. Så kan det gå.

I brist på en översättning som låter lika bra, ställer jag dagens fråga på engelska.

What is your weapon of choice?


Här är mitt val. Den där som ska vara mäktigare än svärdet, du vet.

Annars är det väl ett eneggat svärd som jagför mig bäst med, och även det var ett bra tag sedan.

På onsdag är jag tjugo och Metamorphosis, till butikerna släppt. Bra dag.

På återseende. // Herr Söndag.

Pirater, Pirater, Pirater

Laddar du ner olagligt?
Varför?
Tycker du att det bör vara lagligt? Varför/Varför inte?




kramkram!
//Fröken Lördag


Skola!



Om du började på Hogwarts, vilket elevhem skulle du hamna i? Och vilket SKULLE du vilja hamna i?

// Från en 17-årig Magisterfredag

Håhå jaja

Här sitter man igen och ska blogga, helt utan någon som helst aning om vad man ska skriva för en fråga.
Ska jag fråga en "vad var det senaste du-fråga", en "vad är din favorit-fråga", en "om det här hände, hur skulle du reagera då-fråga", eller en "vad är nytt i ditt liv-fråga"? Helt omöjligt att välja.

Nu kom jag på en riktigt braaa fråga!

Vad är ditt första minne?

Mitt första minne är att jag ser på en fotbollsmatch med min kusin.

//Kapten Torsdag

Efter som att jag skriver från Tjaaaas dator (hoppas det är ok, Tjaaaa) så bifogar jag en av hans bilder. Tjaaaa har tre stycken mappar i Mina Bilder; Fire Emblem, Pokemans och Storlien. Gissa vilken mapp denna kommer ifrån:

Nu satsar vi på stort!

Hej allihopa,

Vilken tandkräm använder du?

Tandkräm Sensation Whitening
// Kavaljer Tisdag





ps: http://www.mspaintadventures.com/ är helt underbart.

btw.
http://www.youtube.com/watch?v=6RmO6fc-FdE&feature=popular

ds.

LOLOLOL!!!!1111

Om du skulle arrangera ett bajsvitt kalas, hur skulle du gå till väga?



/SUPER AWESOME D00D!!!

Alla dessa problem.

Söndagen den femtonde februari har varit en ganska stökig dag. Efter att ha fungerat bra ett tag har min kära rumskamrats dator dukat under. Grafikkortet överhettas av så vanliga saker som att se på film. Detta har hållit på en längre period då den förbättrats och försämrats från dag till dag ibland.

Idag kände även min nya portabla hårddisk att den fick för lite uppmärksamhet och begick någon form av sepukku (rituellt självmord) i smyg. Det är bara min dator som kan upptäcka enheten och hon vägrar läsa innehållet på den och föreslår att jag ska formatera den, vilket lämpligt nog inte heller går. Surt. Det är väl bara att bita ihop antar jag.

Har du listat ut vad dagens fråga kommer att handla om? Va?! Datorproblem? Näää... Du är så sjukt begåvad att det inte är sant. Faktiskt. Jag tror jag formulerar den nu innan jag passerar tolvslaget.

Vad var ditt senaste teknologiskt relaterade problem? Beskriv gärna när och hur vidrigt det var.

Inte lika kul som att välja bort en av fyra bilder? Det vore ju lite sämst att ta samma fråga två veckor i rad... Helvete! Fem minuter kvar. Bild. Bildbildbildbildbild. *google*



Såja. Riktigt relaterad bild. tre minuter kvar. Riktigt bra marginal. Två... Ojdå. Oh well.

// Herr Söndag

Döden







Hur lång är döden?



//

Fröken Lördag

Om du fick...



spela huvudrollen i en pjäs, vilken skulle du välja?

Teaterhälsningar från Magisterfredag

Nu jivlar ska jag hitta på en riktigt braaa fråga

Jag sitter här för mig själv och funderar lite på vad jag ska ställa för en sorts fråga. Jag märker att min F-knapp är väldigt icke samarbetsvillig. Jag har spenderat veckan med att läsa ettusensexhundranittiosex sidor av www.mspaintadventures.com SOM ALLA BÖR LÄSA SNARAST!!!* Det är helt allvarligt den absolut bästa grej jag snubblat över på mycket länge.

Nu skulle jag lätt kunna dra en snygg övergång och fråga "Vad är det bästa du har snubblat över på senaste tiden?", men jag känner att jag inte riktigt skulle vara nöjd med den frågan, för idag ska jag som sagt ställa en RIKTIGT BRRAAA fråga!

Nu känner jag också lite att jag har hakat på den här trenden att skriva sjukt långa inledande texter till sina frågor. Jag vet inte riktigt om det är positivt eller negativt, men det känns väldigt blogg-esque.

Jag har ju blivit vikarie också! Det är ju tamejfan intressant, så det borde man ju egentligen blogga om! Men det orkar jag inte.

Okej, nu kommer en fan jävla fråga: Vilken känd miljondollars-målning skulle du helst vilja ha i ditt sovrum?

Jag skulle nog vilja ha Kyssen av Gustav Klimt. Det lär ju iof vara ett ganska populärt svar då det motivet är ganska etablerat som affisch-och-sängöverkastsmotiv, men wtf. (Den är ju väldigt hänga-på-väggen-vänlig.)

Och här kommer den:


*Om ni vill se lite prov på hur awesome den är kan ni kolla in den här länken: http://www.youtube.com/watch?v=_Fs4faI27fs VARNING SPOILERS LITEGRANN!!

//Kapten T

Noah filosoferar....

Hej allihopa,
idag såg jag en föreställning på dansens hus, Position of elsewhere. Det var ett helaftonsverk av Johan Inger och är lite som en tillbakablick på hans (fram tills sommaren 2008) 5år som konstnärlig ledare för Cullberg Baletten.
Grejen med den här föreställningen var att den var bra. Det var bra gjort, musiken var riktigt bra, dansarna är suveräna, scenografin och ljusetningen passade in och var enkel, koreografin var bra utgjord, fin stil, bra känsla för taiming och humor. Det var också bara dans och inget annat krims krams överskridande till teater eller performance eller någon annan kategori/titel på kultur i olika former av scenkonst. Det var riktigt bra dans med andra ord.
Enkelt, rent och säkert.
Det var inget nytt, inget framåt skridande. Bara ren enkel konst.
Jag tror att jag kommer glömma bort den lika snabbt som jag sett den.
Det är i ett sådant här läge jag känner att inte vet vad jag gör av mitt liv. Liksom, jag dansar. Det är kul. Men att se på dans. Det är skit tråkigt.
Konsten börjar tråka ut mig av anledningen att den ger mig "som publik" inte så mycket glädje längre. Jag kan förmycket, fast det roliga är att jag just nu har upptäckt att jag kan mycket, men att det är skiiiiiit mycket som jag inte kan. Jag har precis lärt mig och börjat förstå vad mina lärare har sagt åt mig i åratal om. Hur man arbetar och vad det är som gör att saker funkar. Jag kan allt, men jag kan samtidigt alldeles för lite. Jag har både blivit som en musiker som hållit på för mycket med sitt instrument och därför vill börja om med ett nytt instrument, och jag har blivit för bra för att endast kunna lyssna och njuta av musik. I mitt fall kallas det dans istället för musik. Yrkesskadad brukas det också kallas lite ibland.
   Jag, som många andra i min ålder är nu inför den stora framtiden. Vad ska man göra av livet efter skolan?. Eller mer frågan vad ska man göra av livet?. Jag har haft ett så tydligt mål genom min utbildning att bli dansare. Men nu när jag snart är färdig utbildad så funderar jag över vad mer som skulle kunna vara kul att göra. Liksom jag har nu en glädje i att arbeta med dansen, det finns nästan alltid ett tydligt mål. Att skapa och repa in den och den och den och den föreställningen och sen uppträda med den. Det har gett mig något att leva av och för (plus diverse andra nöjen vid sidan av). Eftersom dansen tar så mycket tid och alltid har gjort det så har jag många gånger funderat över vad normala människor gör av sin tid efter skolan?. Liksom är jag hemma kl 18.00 så har sjuuuukt mycket tid kvar av dagen. Tänk de som är hemma kl 14-15 typ. Vad lever dessa människor för? Konst i olika former har alltid fascinerat mig över hur det kan gripa tag i folk. Men eftersom som dagens samhälle ser ut så får sådan konst jag är insnöad på väldigt lite focus av andra. Men den har tagit mitt focus, min vilja, min tid, mina nöjen, mitt liv. Konsten och dansen har underhållit mig och jag tror att de kommer kunna fortsätta göra det på olika sätt, tills jag dör.
Det jag undrar är vad gör alla andra människor med sina liv. Var finner dem glädjen? Var lägger de sin tid?, sina pengar?, sitt liv? Flyter man med strömmen och hamnar där man hamnar eller....       Är deras mål med livet att supa skallen av sig, underhålla sig med sex, vänner och upplevelser. Låta sina barn bli.... ja något som man själv inte är eller hann bli, kunde bli?. Livet kanske är så enkelt att vi ska hitta en partner varje år, som vi har sex med tills vi har barn och sen fortsätta till nästa partner för att sprida vår avkomma. Evolution! slagord eller religion. Religion? vad är det liksom?.
Vissa människor väljer att hjälpa andra och ha det som livs mål. Är det glädje? Ja det är väll alltid kul att glädja andra kan man tycka. Men är inte livet en ego-resa. Den går liksom inte att upplevas av någon annan. Ska man inte då försöka göra det mesta av livet, ha så kul som det bara går med livets galenskaper. Tex. knark skapar sjukt mycket tillfällig glädje. Är den glädjen falsk glädje? Eller är den lika äkta som att sitta tillsammans i en grupp människor och se på en film ( är film äkta?) och as flabba. "Livet är som en längre film" är ett citat jag har hört som stör mig lite.  Film är ett påhitt och något som visar en snutt ur en värld och ett liv. Men vi kan greppa begreppet film. Vi har svårt att greppa livet och därför skapar vi en bild av att livet är som något vi kan förstå. Som en film. Kanske därför film är så stort?... (Näe det stämmer inte, det finns så många andra faktorer som spelar in för det..... men kanske).
Men tillbaka till mitt spår. Är det meningen att vi ska arbeta bara för att vi ska få pengar så vi kan handla (så vårt påhittade system av handel och liv kan överleva), så vi får råd med att roa oss (ex. tv spel, film, resor, mat osv. andra upplevelser....gifta sig, sex). 'Att ha råd att leva' , låter inte det lite konstigt. Har livet en kostnad? Vad är då valutan? Om ni tänker er, er egen vardag. Vad gör ni i den så ni kan klassificera den som ert liv? och som ett liv? Tänk nu.... Vad är ditt liv?
 Hoppas ni får kul nu genom att ha läst igenom ett utdrag av mina tankebanor. Det var skönt att få ut dem även om det är osammanhängande.

För vad lever du?



 // Kavaljer Tisdag

DÖÖÖÖÖDA!!!

Om du var tvungen att skjuta någon, vem skulle det vara?


Bilden är lika relaterad som vanligt.

/MIKE NEKU!!!

Riktigt bra fråga.

Dagens fråga blir en klassisk fråga hämtad från "Fem myror är fler än fyra elefanter". Vilken bild ska bort?

Bild nummer 1.

Bild nummer 2.

Bild nummer 3.

Bild nummer 4.

Ni får en vecka på er, sedan postar jag svaret i form av en kommentar.

På återseende. // Herr Söndag.

Ojdå...

Glömde nästan bort att skriva fråga. Vill inte tänka på att det är lördag idag. Trevligare med söndag imorrn.

Ta tre betala för två... eller nåt blir det idag.

Vad är skillnaden mellan saknad och längtan?
Vad saknar du just nu?
Vad längtar du efter just nu?








kram och sov så gott^^
//Fröken Lördag

Sagan Om Ringen!!!


(Vem behöver photoshop när det finns paint?)

Nu har jag varit hemma och sjuk i lite drygt fem dagar. För att fördriva tiden har jag tittat på Lotr-triologin, ettan och trean som extended version!


När jag var liten och såg på sagan om ringen ville jag vara Galadriel eller Legolas men nu såhär några år senare så tänkte jag: Ganska ovärt, jag menar Aragorn är ju så stört cool! Han slåss ju tillochmed utan hjälm!

Och nu till min fråga:

Vem i LOTR-triologin skulle du helst vara?

tye mélan
Från Magisterfredag!


QWERTY!

Vilken film har du sett flest gånger i ditt liv?

För mig är det nog Beatles' Help! som jag såg en gång om dagen när jag var liten.



/Kapten Torsdag

Vad är nytt

Hej allihopa,

Vad är nytt i ert liv?



kram / Kavaljer Tisdag

BAAAARNEEEET!!!!

Nu är det så att just ditt barn( från Torsdagens fråga), hade lite otur och faktiskt blev muterad. Därför är dagens fråga: Hur blev ditt barn muterat?

Detta ska du bestämma liknande som namnet; med tärning(och mynt)!

Först ska du se om ditt barn blev fysiskt muterad eller mentalt muterad.

Krona = Fysiskt muterad
Klave = Mentalt muterad

Därefter så slår du en t10(tärning med 10 sidor) som du hittar här: http://dicelog.com/dice , och ser vilken mutation barnet får. Upprepa detta 4 gånger(om det blir samma mutation flera gånger så slå om ditt slag),

Fysiska mutationer:
1.  Flerdubbla kroppsdelar(armar)
2.  Flerdubbla kroppsdelar(ben)
3.  Abnorm kroppsdel(valfri)
4.  Fotosyntes
5.  Grävare
6.  Vingar
7.  Teleskopögon
8.  Pansar
9.  Gälar och simhud
10. Superbt sinne: Lukt/smak

Mentala mutationer
:
1.  Telekinesi
2.  Psistöt
3.  Dödsknäpp
4.  Läkande händer
5.  Dominera
6.  Skräck
7.  Astral projektion
8.  Väderkontroll
9.  Djurmästare
10. Kraftprov

Min dotter Anna Maria Frisk blev en Psimutant som kan lyfta saker med tanken, hela gapande sår på en minut, göra en hårdhudad gangster till ett darrande asplöv samt med sin blotta vilja få sina muskler att mångdubbla i volym.



//Mr. Momikoke

IGEEEEEEN!

Jag hade tänkt skriva en frustrationsfråga angående datorer som moderna studiehjälpmedel men, eftersom det är både poänglöst, fånigt och tämligen barnsligt, struntar jag i det. Just nu. Istället är det topiken kärlek som gäller idag. Det känns som en väldigt bra fråga så det är ett under om ingen ännu ställt den. Om det är så att någon nu har ställt frågan förut är det bara att säga till och eventuellt idiotförklara mig efter vanlig procedur.
   Frågan lyder: Vem var din första kärlek? (eventuella oidipuskomplex räknas inte om de inte är efter, låt säga, 7 års ålder)

http://www.youtube.com/watch?v=GQFqrOEu3Rc

För säkerhets skull tar vi en alternativ fråga också. Se på länken ovan (har man sett den förr kan man ju altid se den igen).
   Den alternativa frågan lyder: (Du har köpt ett kilo mjöl.) VAD FÅÅÅÅR DUUUUU?

Sämst, man ser visst inte texten.

YEAH! // Herr Söndag

RSS 2.0