Julkalendern

Hej allihopa,

Barnkanalen har sänt den klassiska julkallendern "Mysteriet på greveholm" och såg nyligen det sista avsnittet. Något jag har märkt är ju att dom lite äldre julkalendrarna var ½h långa medans dom nya nu är bara 15min. Vilket jag trodde bara var något jag fått för mig eftersom när man var mindre kändes saker antingen mycket längre eller kortare.

Vilken tycker du är den bästa julkalendern?
Kramar / Kavaljer Tisdag

Diplom

Hej alla glada!

Min lillebror fick ett diplom när han graderade sig i sin Taekwando-träning som nu hänger på en anslagstavla i hans rum.

Vad har du fått ett diplom för?



Kramar / Kavaljer Tisdag

SET

Hej allihopa,

Det finns ett spel som heter SET som jag blivit väldigt förtjust i just nu.
Det har inte så många regler men det kan vara knepigt att beskriva det endast med ord. Dock tycker jag New york times gör en jätte bra beskrivning med "A 'Set' is 3 cards in which each individual feature is either all the SAME on each card... OR all DIFFERENT on each card."
Jag hittade en internet version av spelet som inte är från orginal utgivarna.
I det spelet så uppstod den här situationen vilket är vad jag vet otroligt låg chans att det skulle kunna hända. Hursom min fråga är vilka tre kort kan man använda för att göra ett 'Set'?



Kramar / Kavaljer Tisdag

Sealand

Hej alla glada,

Jag och en dansk kompis (Jebbe)  till mig har bestämt att vi någon gång ska ta och erövra ett land. Inte vilket land som helst utan Sealand! Det hade vi tänkt erövra med slangbellor och göra till ett av världens grönaste stater i världen eftersom vi planerar att plantera gräs över hela ön. Vi tänkte göra mig till Kung! och sen ville Jebbe vara Amiral, General och Luft Marskalk (Air marshal, kunde inte hitta någon bättre översättning på högste rangen inom luftvapnet. Om ni vet den korrekta termen så kan ni få skriva den. ). Vill man få någon annan titel är det bara att fråga.

Är du intresserad att vara med när vi erövrar Sealand?



Kramar / Kavaljer Tisdag

RSS 2.0