Kompensation.

Då jag nu har missat att skriva totalt tre frågor i rad hade jag tänkt försöka krydda lite extra på just detta inlägg. Låt oss börja.


Vad tänker ni på när ni ser dessa bilder?






























Det handlar om blodgivning bara så att ni vet. :-P Med risk för att kopiera Sire Friday ställer jag nästa fråga:

Bangar du på att följa med mig och ge blod någon dag under sommarlovet? När skulle du eventuellt kunna tänka dig att göra det?

Jag letar alltså efter ett datum nu mina damer och herrar. Själv kan jag gå varje dag efter 12:00 och även innan dess under helgen.

Ber om ursäkt angående uteblivna frågor. Jag har inget att säga till mitt försvar. // Herr Måndag/Söndag

Sommar.

Ja precis. Det är Just det det är nu.

Sommar alltså.


Och jag är återigen försenad med min fråga.
Jag har en tendens att glömma bort vad det är för veckodag på sommaren eftersom man inte längre är lika beroende av att veta det. Älska lång ledigt..

Men i vilket fall som helst har jag märkt en rejäl nergång av både svar och inlägg i bloggen (heter det verkligen "i bloggen"? eller är det "på bloggen"?) på senaste tiden. Jag tror att det är pga. sommaren.
Och allmän lathet + glömska + förhinder.


Så jag undrar helt enkelt om bloggen ska ta sommar ledigt?





Själv vet jag inte.
Bra eftersom man faktiskt inte behöver komma ihåg vilken dag det är ;P
Dåligt eftersom det säkert blir ganska svårt att dra igång den i höst/sensommar sen igen.
Röstning?...


kramkram
//Fröken Lördag

Tja!

Vad vill du ha mest just nu?

//Kapten Torsdag

Man blir nog inte mer normal än man gör sig.

Hej allihop,
här är ett litet citat som jag fick i ett mess till mig från en kompis.
"Man blir nog inte mer normal än man gör sig."

Hur normal känner du dig?



Jag väljer nog att inte svara på frågan just nu, kanske återkommer efter några kommentarer på inlägget.
Varma sommar kramar
// Kavaljer Tisdag

Försenad Lördag

Hemskt Ledsen att lördagsfrågan är försenad. Hade tyvärr inte tillgång till en internetuppkoppling  igår.

Men igår var det alltså Midsommardagen.
Som alla nog vet är det ganska mycket mysktiska saker sägs pågå under midsommar helgen.
Fram för allt när det gäller drömmar.
Jag tror att alla känner till det där om att plocka 7 sorters blommor och lägga under huvudkudden för att drömma om den man senare ska gifta sig med. (Finn även en mer utvecklad varient då man ska plocka sju sorters blommor ifrån sju olika hagar (en ifrån varje hage) och då också hoppa över sju stycken gärdsgårdar. Och allt detta under total tystnad.)
Ni har väl sett "Barnen i Bullerbyn" :P....
Jag har aldrig testat (och inte gift mig heller för den delen) så jag kan inte säga att det funkar... men man vet ju aldrig.

Min fråga den här veckan blir en fråga jag själv inte har något svar på.
-Varifrån tror ni den här myten/traditionen kommer ifrån. Varför började man helt enkelt göra så här?





Jag vet att talet sju alltid har varit ett speciellt och mystiskt tal. Och att midsommarnatten har ansetts ännu mer speciell och mystiskt (den kortaste natten på året m.m. m.m.)
Men tyvärr är min hjärna för seg för att koppla ihop allt och komma på VARFÖR man började med att plocka blommor och lägga under huvudkudden.





kramkram
//Fröken Lördag

Dagsrytmen flyter lite fel när man är på landet....

Hej allihop,
jag ska först be om ursäkt för att den här frågan kommer så sent men som sagt jag har varit på landet *ooooo.... poke poke* och där är man tidlös så att säga (fast jag har ju haft tillgång till en dator så jag kan väll egentilgen inte försvara mig alls). Mitt landställe ligger utanför Ekerö vid Tureholm (http://hitta.se/SearchCombi.aspx?vad=&var=tureholm) och är rätt centralt fast underbart avsides. Helt  underbart att bara försvinna från den "normala" världen för någon dag eller två.  Men men det stuntar vi nu i och rakt på dagens fråga:

Har du ett landställe? Vart ligger det? När brukar du besöka det?



Med det önskar moi en fortsatt trevlig sommar!

// Kavaljer Tisdag

Tills vidare.

Godafton. Ikväll kommer jag att ställa en fråga i väntan på att eventuellt få något svar från Sunday. Dagens fråga blir ett moraldilemma från filmen Priest.

En präst sitter och lyssnar på skolbarn (ca 12 år) som biktar sig och får då höra att en flicka blir utsatt för övergrepp från sin far. Han har strikt tystnadsplikt och flickan vägrar själv tala om det hela för sin eller någon annan vuxen. Prästen ser hur flickan mås sämre och sämre på grund av övergreppen och uppmanar gång på gång flickan att berätta för någon vuxen. Flickan vägrar.

Vad ska prästen göra?

Jag väntar in era svar och bifogar sedan mitt. Delvis för att jag är sjukt trött och delvis för att jag inte vill influera er för mycket. Jag har inte sett klart filmen och kommer inte ihåg vad prästen faktiskt gör (om jag någonsin fick reda på det). Dem av er som sett filmen kan bortse från filmens handling och säga vad ni skulle ha gjort i prästens ställe.



(Fråga # 2: Är det ok att jag byter dag med dig Sunday?)

Ha det riktigt bra och njut av eventuell ledighet.
MvH // Herr Måndag/Söndag

Surprise!

Idag blev det en söndagsfråga! Egentligen är det Herr Måndag som funderar på att försöka byta frågedag med Sunday. Eventuellt skulle denna fråga kunna ställas som relativ ersättning för att ni inte fick någon fråga i måndags. Fail, jag vet, men jag hade mina anledningar.
Jag vet inte hur många av er som uppmärksammat den eventuella lagändringen som talas om med namnet FRA (Försvarets Radioanstalt om jag inte missminner mig), men det är i alla fall den som dagens fråga ska handla om. På http://sv.wikipedia.org/wiki/FRA-lagen finns information om lagen som kanske röstas igenom nu på tisdag.
Lagen innefattar avlyssning av telefonsamtal och dokumentering av internetaktiviteter (i alla fall mail) till och från utlandet. Syftet med lagen är givetvis att försöka stoppa terrorism. Vad tycker ni om det här?

Anser du att lagen bör träda i kraft? Motivera ditt svar.

Karin Boye skrev en bok som skildrade ett liknande fenomen redan på 1920-talet.

Personligen är jag emot FRA-lagen. Vilket yttre hot är det som politikerna känner till som inte vi fått information om? Jag vet att lagen ska vara till för att skydda oss men jag anser att frihet och demokrati är väldigt mycket viktigare. Det finns gott om mardrömmsscenarier med en allseende storebrorsstat. "Kallocain", "1984" och "V för vendetta" är några bra exempel. Det är alldeles för stor risk att informationen läcker ut för min smak. Det vore en sak om jag litade på övermakten men det gör jag tyvärr inte. Idén om att övervaka all kabelburen trafik känns bara som det första steget i fel riktning. Jag kan inte vara ensam om att tycka att övervakningslagar går helt emot den demokrati som vi ska sägas skydda till varje pris.

Jag tror att det är sådana förhållanden som lagen eventuellt kan skapa som är en utav rötterna till terrorismen. Vadå fel lösning?

Hoppas att ni svarar ärligt och tänker lite på hur ni vill att erat samhälle ska se ut.

MvH // Herr Måndag (som inte bangar på att bli Herr Söndag)

Lördag

Häromdagen hade jag ett intressant samtal angående fördomar.

Vi kom väl egntligen inte fram till något annat mer än att alla människor faktisk har en del fördomar mot våra medmänniskor. Genast efter det påpekandet/påståendet kommer självklart frågan om Varför vi har fördomar?
Är det på grund av våran inbyggda räddsla för det okända eller är det helt enkelt latheten att vi förlitar oss på vad folk säger, att vi själv inte orkar ta reda på hur det egentliget ligger till?
Eller är det helt enkelt på grund av okunskap? 
Och vilken fördom är den vanligaste i vårat samhälle?
Vilka fördomar har vi?
... Och vad räknas som fördom?





Egentligen skulle jag helst bara vilja uppmana till allmän diskussion angående just fördomar, men eftersom det är meningen att det ska komma en fråga varje dag så kommer här min fråga (men utveckla gärna svaret en del^^ *pikpik*)

-Vilken fördom möts du (som person) oftast av?

Jag möts indirekt oftast av fördomen att eftersom jag går den linjen jag går så ska jag inte vilja läsa teori ämnen / vara helt dum i huvudet när det komemr till sådana ämen.
Det irriterar mig en del. En hel del.
Speciellt eftersom det är skolan som står för det genom att det är extremt krångligt att läsa extra kurser eller vilja läsa (någorlunda baskurser) som inte finns på skolan.
Men that's life I guess... 
 


kramkram o ha det bäst!
//Fröken Lördag

Fredag, Fredag, Fredag...

God sen Fredagskväll.

Jag har inte varit väldigt aktiv på bloggen på senare tid, kan bero på att jag haft de sista proven i mina ämnen, och allt sådant, eller bara pga lathet. Slutade skolan i onsdags. Började jobba direkt efter det, igår Torsdags med andra ord. Känns ganska skönt att jobba och tjäna pengar som man själv har slitit för.

Jag vet inte riktigt vad jag ska fråga så jag ska väl lägga in en ganska enkeln en.

Har du någonsin älskat någon?

Detta är inte en JA eller NEJ fråga. Utförligt svar tack.

Vänligaste Hälsningar
Sire Friday


Torselidorsdag

Idag köpte jag ett PS3 och Metal Gear Solid 4. Det kostade tillsammans ungefär 4400 spänn. Vid närmare eftertanke är det nog den största pengasumman jag har gjort av med på ett köp. Därför frågar jag er:

Vad är det dyraste ni har köpt? Hur mycket kostade det?

//Snabbt skriven fråga ifrån Kapten Torsdag som inte vill slita sig från spelandets värld allt för länge.

Sammling?

Hej allihop,
jag har för länge sedan samlat på gosedjursgrisar men sen slutade jag för några år sen. Men min mamma har tydligen inte förstått det eftersom hon vid varje tilfälle jag får presenter så brukar jag få en gris på något sätt (vanligast i små gosedjur). Jag har flera gånger sagt att jag inte behöver fler men hon verkar inte bry sig. Så numera så har mitt rum i stan och mitt rum på landet blivit lätt översvämmade av just små söta saker med trynen istället för nos.
Så dagens fråga blir

Har du någonsin samlat på något? Om ja, vad och när gjorde du det?



Varma häslningar och kramar
//Kavlajer Tisdag

FÖRLÅT!

Neeeeeeeeeeeeeeeej... jag glömde helt bort att skriva en fråga igår. Sorry. Har inget annat att skylla på än att jag glömde. Dumma mig.

Dessutom kom jag på två(!!!) superbra frågor tidigare i veckan. Som jag nu har glömt bort. Jobbigt värre.


Aja. Sommaren är här med sol, värme, brännskador, picnic, badande, ledighet och förhoppningsvis lite sommarregn också. =)
Jag själv slutar skolan på tisdag för att sen kunna springa fritt på fälten och vara lycklig. Några andra har redan slutat. Och det för alltid. Själv har man då ett år kvar.
Men, denna sommar blir den sista med ett "riktigt" sommarlov.

Sådär av dagens fråga:
-Vad ser du mest framemot under den här sommaren?


Själv har jag inte så mycket planerat. Jag ska jobba lite och sen åka till frankrike. Stora delar av den resterande tiden kommer nog spenderas på "min" kolonilott, eller hemma i stan. Själv ser jag också framemot trevliga picnicar, filmkvällar, badningar, grillningar m.m. tillsammans med alla folket.
Och Ja. Det heter "alla folket".


Bilden är från den mycket trevliga grillfesten på terassen vid kyrkan.


kramkram
//Fröken Lördag
(som tillsist lyckats få igång sin dator!)





RIP Bo Diddley!

Först och främst skulle jag vilja hänvisa till Bo Diddley, en av grundarna av rock & rollen, som dog här om dagen. Han var enligt mig en av de skönaste och roligaste artister världen någonsin skådat. Rest in peace.



Nu till frågan. Jag har nyligen sålt min själ.... till Facebook. Jag fick panik när jag insåg att studenten var här och såg detta som den enda möjligheten att hålla kontakten med vissa personer. Men ändå skäms jag på något sätt...
Dagens fråga är därför:
Har du någonsin känt att du sålt din själ till någon/något? Berätta!

/MVH Student Torsdag!

Glass!

Hej allihop!
Nu under sommar tider så kommer det vara mycket glassätaande och med det så vill jag fråga

Vilken är den bästa pinn och kulglassen?
&
Var är bästa stället att köpa glass?

Eva äter glass i danmark

Personligen så älskara jag Magnum som pinnglass. Av de flesta kulglassmaker så brukar jag mest gilla citronsorbet och pistage, underbar kombo. Bästa stället för att få glass i stan sthlm var iaf förut STASH nere i Gallerian. Den hade (vet inte om den har det längre) bra prisklass och jätte mycket god glass. SÅÅÅÅÅ J*vla mycket bättre än dyra Montis som ligger i öppningen av Gallerian. Deras glass kostar 10-15  kr mer och smakar MYCKET mindre.

Ha det så bra allihopa
Hälsningar // Kavaljer Tisdag

DÖDEN! Så kan det gå.

Imorse dog min åttioåriga, cancersjuka farmor. Så kan det gå. Jag har således spenderat en stor del av dagen med att bära saker från äldreboendet till hennes tomma lägenhet. Farmor dog i sömnen vid ca 08:30 imorse. Därför lyder dagens (/nattens (durr hurr)) fråga:

Hur skulle du vilja dö?/Vad skulle du vilja tillbringa din sista minut i livet med?

En fridfull död hade ju varit det absolut bekvämaste. Har hört att det är relativt fridfullt att dö genom att för frysa eller svälta ihjäl. Jag hade hatat att dö genom att bli uppäten av någon fisk eller falla ner från någon hög höjd. Allra helst skulle jag vilja annordna ett pussel för min eventuella avkomma/älskade att lösa (tänk lite lightversion av Davinci koden).






Hoppas ni alla dör på de sätten ni vill när det är dags. Om ett bra tag förhoppningsvis. MvH // Herr Måndag.

Bonusfrååååga!!

Då jag har varit otroligt kass på att skriva min beskärda del av frågorna de senaste veckorna bestämmer jag mig nu för att göra ett bonusinlägg. "Skitbra, Kapten!" ska ni säga då.

Vad/vem är det/den snyggaste du vet?
NI FÅR INTE SVARA NÅGOT I STIL MED "Mig själv, höhö". (Jag syftar på vissa personer som har en tendens att  göra så.)


En bildgoogling på ordet "snygg" ger bland annat denna bild.

Med vänliga hälsningar Kapten Torsdag.

RSS 2.0