Lördag

Idag kommer det faktiskt en lördags fråga på en lördag!
Dock (återigen) en ganska kort en, eftersom jag är på vägg at lägg mig.

(BTW, nån som vill byta dag med mig?)


Vilken person/organisation beundrar du mest?

Jag har alltid beundrat FN, och länge har det varit (och är än idag) en personlig dröm för mig att jobba inom den organisationen och göra saker som faktikst gör skillnad.
Men ju äldre jag har blivit desto mer har jag förstått att FN inte är den helt opolitiska "vi vill hjälpa hela världen" organisation som jag länge hoppades att den skulle vara. 
Så nu har den drömmen svalnat något, Även fast jag fortfarande beundrar mycket av det FN uträttar och de "eldsjälar" som faktiskt finns och som jobbar där.
Så numer är den organisation som jag beundrar mest nog Läkare Utan Gränser. Såg en dokumentär här om dagen om deras jobb i sudan med flera länder. Det dom gör är verkligen beundransvärt.  

En person som jag alltid har beundrat är (det något uppenbara) Nelson Mandela. Mest för att han inte gav upp utan fortsatte hoppas och drömma och kämpa.
Plus att han ser väldigt trevlig ut.




  

kramkram och ha det så bra!

//Fröken Lördag

A new challenger has appeared.

Som säkert många av läsarna här känner till så råder det ett underskott av skrivare på denna blogg. Då jag råkar vara både ädel och nobel så ämnar jag fylla detta tomrum med en egen veckofråga.

Vilket/vilken fenomen/föremål/person är det mest överhypade någonsin?

Ett exempel på överhypad anime
Ett exempel på en överhypad anime

Själv tycker jag att det är en väldigt svår fråga, men det jag kommer att tänka på rent spontant är den demokrati vi har här i Sverige.

//Momikoke Fredag(?)

Vuxen puxen

Igår fick jag känslan att jag skulle kunna delta i OS i grenen Vuxenpoäng. Jag hade satt in inte mindra än 20 184:- på ett plusgirokonto (vilket hittils är mitt livs största bankärende), jag hade varit på jobbintervju och jag hade skrivit på ett kontrakt! Det sistnämnda ser jag nästan som mest vuxet. Kontrakt liksom! För min framtida lägenhet givetvis:

Dessutom blev jag idag väckt av ett telefonsamtal som berättade att jag hade ett jobb. På McDonalds, men ändå. Heltid! Jag brukar inte göra smileys men... :)

Dagens fråga är alltså passande: Vad är det mest vuxenpoängiga du gjort?

//Bostadshyrare Torsdag

Inte vilken onsdag som hellst! :D

Ne, det är inte vilken onsdag som hellts, utan det är onsdagen den 27 augusti! Och vet ni vad som händer då? Jo! Jag  har välrdens sämsta schema! Så en kortisfråga idag, hur känns det för er som börjat skolan, bra eller dåligt? Elller om du inte börjat skolan, vad gör du nu för tiden på dagarna? Berätta allt! :D Jag vill veta hur allas liv ser ut nuförtiden! :D Mohaha! :D

Ha det bäst! <3 //Fröken Onsdag!

Välkommen

Välkommen till en mycket sen (och väldigt kort) Lördag.



[Fråga snodd från ett msn samtal med en kär vän till oss alla]

Kan man vara "bra" på Kärlek?





Själv har jag inget svar, måste i alla fall tänka mer på det innan jag svarar.



Kramkram
//
Fröken Lördag

Vinst eller förlust?

Som vanligt är det söndag på måndagarna. Igår spelade jag ett figur spel mot ett par kompisar. Jag förlorade alla matcher jag spelade men det kändes ändå inte som riktiga förluster. I ena matchen gjorde ett riktigt trevligt drag som motståndaren inte förväntat sig och i andra matchen slog ut en av mina motståndare. Att jag sedan gjorde några fatala missar som gjorde att jag inte vann kommer liksom i andrahand.
En av mina pjäser. Relativt skitfarlig i närstrid.

Så... Har du någon gång vunnit när du egentligen förlorat? Berätta gärna närmare.

Hoppas du haft en trevlig helg och vunnit så mycket som möjligt. // Herr Söndag.

Tjopp snopp

Som ni kanske vet håller jag på att söka jobb. Det går inge vidare och det kommer antagligen bli McDonalds. Jag tänker dock självklart inte jobba där hela livet vilket för mig till dagens (försenade) fråga:

VAD VILL DU BLI NÄR DU BLIR STOOOOOR?

Eftersom folk har klagat på att jag inte använder bilder i mina inlägg så kommer det en här:

Det är från en pjäs jag såg idag (igår) som heter Hedwig and The Angry Inch. Den var ganska bra, jag ger den 3 stolar.


//Kapten Torsdag

Lycka

Hej allihop,
nu har jag inte skrivit här på ett bra tag men jag kände att jag ska skriva tidig Tidagsfråga. Jag har som sagt varit i kanada under en stor del av sommaren, kommer hem och blir rätt sjuk. Jag som är en all och mass ätare av alla slag hatar att vara sjuk eftersom jag inte kan äta så mycket då. Den här gången kunde jag nästan inte äta något alls. Det jag åt var säkert 1/20 av vad jag äter normalt (om det inte var mindre). Hur som helst så har jag enorma magsmärtor som jag inte kunde förklara (det var inte hunger, den smärtan känner jag igen). Så efter att ha spekulerat i någon dag om vad det kan vara och lidit otroligt mycket i typ 2 dagar utan att kunna äta något större eller smakfullar än lite enkelt knäckebröd och youhurt. Ja och efter 2h "lyckad" sömn (varav jag sov på mina armar för den smärtan bedövade magsmärtan tillräckligt och var mer behaglig) så vaknade jag typ 6 på morgonen och åkte till akuten.

Hade varit på akuten för första gången på typ 14-15år för nästan precis en månad innan det här (då hade jag sytt igen min haka som hade spruckit när jag dansat och ramlat) och minndes hur lång vänte tid det var att bara få komma in och få en bedömmning på akuten. Som tur var, så var det här tidigt på morgonen och tydligen så var det inga människor före i någon kö så det första stadiet gick ganska fort, från att be om hjälp, betala och komma och få en snabb bedömning. Hur som så blev min bedöming att jag behövde en läkare som skulle kolla. Så jag skutsas till något rum väntar där i 45min. Då kommer läkaren, som ställer lite onödiga frågor och känner lite på min mage (jag har då legat och kråmat mig i sägen jag låg i pga. smärtorna). Hursom han säger inget speciellt utan jag får vänta 45min till och en ny läkare kommer (då hade jag somnat redan) som gör typ samma tester och frågor som den tidigare fast han ber mig hoppa en gång på marken (vilket skapade ännu mer smärtor!!!!!!!!!). Jaja han säger inget direkt heller mer än att jag ska läggas in. Så jag väntar i 20 min på att någon ska skjutsa mig utanför rummet och vänta i korridoren (där vänta i ca 20min) sen skjutsas till något rum långt bort.

För att inte beskriva hela sjukhusvistelsen som senare hade minst 45min väntetid från att man fick reda på att något skulle ske tills att de skedde (och då var det MINST 45min, ofta var det 1-3h väntetid). Jajaj jag får dropp ska sova där, vaknar nästa morgon och hatar sjukhus..... är överlycklig över att få veta att jag troligtvis kommer kunna checka ut mig eller något sådant när läkaren kommer (det är ca 8-9 tiden på morgonen). Sen ska man få lite lunch, och vi är på en avdelning där folk med tarmvred och förstoppning eller andra tarmproblem finns, det jag får är en klistersoppa, degiga plättar med hallonsylt, och en bit VITVITVITVITVITTbröd med någon annan gegga i mellan och sen ett glas saft som smakade 10x mer socker än vad Coca Cola (eller annan läsk i huvudtaget) gör! Om folk inte var förstoppade när de kom dit så skulle de mycket väl kunna (för)bli förstoppade när de väl är där. Jag inser att jag inte kan äta det där och ber om en sallad, det går tydligen inte för sig "för man kan få gaser av inte kokta grönsaker". Jag fick nöja mig med nyponsoppa (50%socker typ). Jag ligger där nu och lyssnar på min iPod och försöker avskräma mig så mycket som möjligt från resten av denna sjuka milljö, frågar konstant efter när min läkare ska komma och prata med mig. Kl 16.00 (alltså 8h efter jag fått reda på att jag ska få skrivas ut) kommer läkaren och konstaterar att de inte kunna hitta något fel med de prover de tagit, men eftersom det verkade som jag mådde bättre så skulle jag kunna skrivas ut. Jag fick bokstavligen dra ut information ur honom för att veta vad de trodde det kunde vara och hur jag skulle anpassa mig efter det här. Han verkade motvillig att fortsätta prata med mig överhuvudtaget.

Hursom 10min senare är jag ute ur byggnaden och börjar traska hemmåt från SÖS. LIVET ÄR DÅ PERFEKT (nästan). Eftersom jag fortfarande hade stora smärtor (dock inte alls så stora som tidigare) men jag tänkte på att min kompis fyllde år och jag skulle träffa och fira honom med en massa andra vänner på kvällen, det var målet.
5 dagar senare, måndag. Min kompis ringde (han hade varit med mig mer än halva förstadagen) och frågade hur jag mådde, då hade jag precis tagit min första dansklass på nästan 2v. vilket hade gått jätte bra, jag kunde äntligen äta som jag brukar (nästan, det tog en dag till inan mina mega portioner började slinka ner i magen men äta kunde jag) och jag var påväg och hämta mitt gratis +åkkort som jag får av skolan eftersom det började fungera den dagen. Livet var då så perfekt det kunde bli, där var jag ricktigt lycklig!

Idag var jag också väldigt lycklig, min gamla iPod som slutade fungera plötsligt utan förvarning eller problem, den fann jag idag och tänkte att man kanske ska pröva om den fungerar (på skoj tänkte jag eftersom jag var övertygad om att den var död). Så jag kopplar in den och rättsom det är så har jag plötsligt en till frungerande iPod *yey*. Livet leker ibland eller hur?

LYCKA!

Vad är Lycka för dig?

När känner du lycka?

Något speciellt ögonblick som man vill dela med sig?

Jag har insett (idag/inatt) att kunna öppna ett kylskåp som är fullt med mat, och att man vet att man KAN äta av allt man vill ha men inte har ett behov av det just nu.
Det det kallar jag ricktig Lycka!

// - //
Vänliga hälsnignar från en glad, optimistisk och lycklig Kavaljer Tisdag!

Osynlig

Vad är ditt tips att göra/se ut när man vill bli sådär osynlig och genomskinlig och liksom bara smälta in i bakgrunden?

Jag får den känslan ganska ofta, speciellt nu på jobbmornarna när man åker tunnelbana från slussen till vällingby klockan ca 6 på morgonen.
Jag brukar ha ganska svårt för folk när de är fulla och vill prata med en och när det är främlingar och man är fast på en tunnelbana är det ännu värre.
 

Näst intill Panik för lilla Panikiga Fröken Lördag


Så mitt tips är att låtsas som det regnar, hur mycket  liv/stök/sång/dansande/kräkandes som än pågår runt om en gärna undertiden man läser eller lyssnar på musik, helt enkelt för att man inte blir tillräckligt intressant då. Om man inte har otur. Har man otur så är nog det bästa att svara med ett vänligt(!!)  "ahamph" (och ett litet leende) och vända sig där ifrån. Eller bara inte fatta vad de säger... Då ger de flesta upp.





Tack för mig och ha det bra!
kramkram 
// Föken Lördag 

Shupishupshup

Drabbades precis av ett otroligt ingenting. Jag kommer verkligen inte på något alls som jag kan göra.

Frågan: Vad ska jag göra?

//Kapten

Inte för att det gör er någon skillnad.

Här kommer det hux flux en söndagsfråga. Bara för att hjälpa er stackars arbetslösa, nattlevande varelser vill jag dock påpeka att det egentligen är tisdag.

Igår Blev jag utsatt för farbror Freuds syndrom. Jag fick en ny arbetspartner som är något äldre än vad jag är, kvinna, fysiskt tilltalande och jättetrevlig. Vi satt och pratade om livet universum och allting (inte boken, tyvärr) när vi kom in på körkort. Som somliga vet har jag ingen plan på att skaffa körkort för att jag anser att det sista vår planet behöver är ytterligare en bilförare. Då kom hon med kommentaren; "Men tänk dig när du sitter där med fyra barn och inte har någon bil... Ni kan inte ens åka på husvagns semester." Då kom mäster Freud in när jag svarade; "Men, vem har sagt att vi ska ha fyra barn?" Oops. Jag tror nog att hon hörde det men accepterade det som den felsägning det var, hon låtsades i alla fall inte om det. (Sön)dagens fråga lyder således:

Vad var den roligaste freudianska felsägningen du gjort? (Berätta gärna så utförligt som möjligt för att fånga komiken i ögonblicket.)

Jag hoppas på att få höra (eller tjaa... Läsa) lite roliga och pinsamma saker som jag inte redan hört.

En underbar gestaltning av Sigmund Freud.

Ha en trevlig dag, även ni som sover bort den. // Herr Söndag.

Hungrig!

Sådär ja, jag hakar också på den pånyttfödda trenden att börja skriva frågor igen! =)
Så idag blir det en Lördagsfråga för ovanlighetens skull.

Sitter här och är jättehungrig, kom precis hem från jobbet (eller ja för en timme sen, men jag orkade inte resa mig ur soffan när jag väl satt mig där...) och har inte ätit sen klockan var 5, alltså för ca 9,5 timmar sen.
Därför är jag extremt hungrig.
Men jag är också alldeles för lat för att faktiskt laga någon riktig mat åt mig (plus att middag serveras om typ tre timmar så jag vill ju inte bli för mätt).
Har precis slängt i mig en kopp te och tre digestivekex, funderar på att äta samma fast i större mängd så fort jag har lagt ut det här , men jag är inte riktigt säker.

Så snälla hjälp mig!
Vad ska man äta när man är jättehungrig men ändå inte vill äta för mycket?
Det får jättegärna passa bra till måltidsdrycken Te och inte ta för lång tid eller vara för krångligt att göra? Gärna lite speciellt också, inte bara En Macka och En Kopp Te...
Och vad är ert bästa mellanmål annars? Utan mina skumma krav.




kramkram
//Fröken Lördag

Hmmja

Tänkte köra lite enkelt idag, har ingen lust att hitta på något djupt.

Favoritskådis?


MVH osv

RSS 2.0