Missbildad!

Hej allihopa,
alla är vi olika. Men vi har vissa saker som de flesta av oss delar med flera andra. Vissa fysika attribut som delas av männskligheten (stort sett). Men sen har alla variationer på något av det i någon form.
Så dagens fråga är
 


Vad har du för "speciella" skillnader i hur din kropp ser ut jämfört med resten av världen?

Jag har först och främst ett extra ledband på mitt vänstra ringfinger. Sen har jag också inte vikt flärp högst upp på mina öron, utan mina är mer urgröpta. Sen ligger mina lilltår snett, dvs. nageln pekar inte uppåt som de andra tårna, utan den pekar rakt ut åt sidan.

Kom på vad du har för egna små skillnader.
// Kavaljer Tisdag


POKEMANS!!!

Så har Pokemon Platinum dykt upp och hamnat i våra små ds till slut. Dagens temafråga blir därför: Om du fick ha en move från pokemon, vilken skulle det vara?

Jag skulle välja Swords Dance, då det är manligt och tufft att dansa med swerd.




//Super Måndag

Henry Hatsworth

Idag har jag lagt vantarna på ett nytt spel till mitt vackra, vita Nintendo DS. Electronic Arts Henry Hatsworth är ett platformsspel med pusselinslag. Detta i en synnerligen britisk förpackning. Den Gyllene kostymen som endast kunde bäras av GENTLEMANNEN måste finnas av Herr Henry Hatsworth, professor i parktisk skattjakt.
   Som Hatsworth ska du klå upp monster från pusselvärlden, pussla bort dem från pusslet och inkasera poäng till din super-duper-över-9000-mätare. När sagda mätare är full kan man trycka på underskärmen för att det ska bli TEA TIME! Du får alltså springa runt i en enorm robot ett tag, vara odödlig och äga allt motstånd genom att skjuta knytnävar, laser eller helt enkelt gå eller slå, på det.
   Hatsworth är dock inte ensam om att vilja finna den legendariska gentlemannens magiska gyllene kostym. Den lilaklädde herremannen Weasleby är också skattsugen och har fått för sig att han är den klassigaste skattsökaren i... England? I ärlighetens namn vet jag inte riktigt var det hela utspelar sig men den brittiska flaggan flashar i bakgrunden när det är tedags. Oavsett var det är sagt att utspela sig så är spelet riktigt, riktigt charmigt.

GOOD SHOW!



Med mitt svar redan presenterat; Vad (alternativt, vem) är det charmigaste du sett på sistone?

Mycket nöje.
// Herr Söndag

???

VAD SKA JAG STÄLLA FÖR FRÅGA IDAG?






xxx

Ditt onda jag




Alla har vi våra dåliga sidor. Vilken onding (från valfri tv-serie/film/bok etc) reprensenterar dina mindre charmiga sidor?

Mina kan nog jämföras lite med Yzma eftersom jag kan vara oerhört falsk, elak, självcentrerad och fruktansvärt cynisk om jag så önskar. Dessutom är jag svag för blått och skulle mer än gärna vilja ha en medhjälpare jag kunde bossa runt med!

Lite försenad torsdag

Hej och hej!

Om det var din födelsedag imorgon, vad skulle du önska dig?


MVH Kapten T

Do you have a flag?

Sådär, nu har vi skaffat titlar och länder, men det finns ju ett ytterligare viktigt steg om man ska ha ett land. Man måste ha en flagga! Kan inte ha ett land om man inte har en flagga. Det är en regel... som jag kom på... ganska nyligen... hursom:
Hur ser din flagga ut?

Folkets Förenade Axelianska Imperium har en sned tricolor (dvs ett tjock snett band från ö. vänster hörn till n. höger hörn) gåendes i röd, svart, grön. I mitten är en gyllene örn hållandes ett svärd i klorna.



/General Onsdag

DET ÄR MÅNDAG IDAG!!!

Eftersom det är måndag idag och jag kan magi så vet jag vad tisdagens fråga var kommer bli. Som en följd en uppvärmning inför den så kommer måndagens fråga: Om du fick ha en Final Smash(d.v.s. en supercool superattack) vad skulle den göra?

För dom vill ha lite exempel på vad en Final Smash är så kan dom kolla här: http://www.youtube.com/watch?v=7qjFWN_RfiY

Vad min skulle göra vet några här som skapade den. Efter att jag fått tag på smashbollen så hoppar jag ut från skärmen med ett YEAH! Efter det så dyker jag busigt upp i bakgrunden och väljer efter några om och men ut en karaktär som jag tar tag i med ett nypgrepp och slänger ut så att dom träffar skärmen.


//Mr. Super Måndag Klon

Tiers are for queers

Hej allihopa,
idag tänkte jag ställa en fråga som kan vara lite svår för alla att svara på.


För ca en vecka sedan så stannade jag uppe lite för sent (ca 02.20) vilket fick min morgondag att vara väldigt rolig, för att göra långhistoria kort så kan vi säga att Noah var i stort sett hög under halva dagen. Det var pga. att en viss Mikael ville spela smash (Super smash bros. Brawl för att vara helt korrect) vilket jag måste medge att jag inte sa nej till. Men hursom så började vi disskutera vilken karaktärs FS ("Final Smash") som var bäst. Vi var båda eniga om top två. Men sen insåg vi att det blev svårare att bestämma sig. Men hur som, här är vår första preliminära lista som blev klar den här kvällen.

God Tier:
1. Sonic
2. Olimar

Top Tier:

3. Samus
4. Marth
5. Shiek
6. Zelda
7. Ganondorf

High Tier:
8. Fox
9. Falco
10. Wolf
11. Snake
12. Link
13. Toon Link
14. Ike
15. Captain Falcon
16. Luigi
17. Wario

Mid Tier:
18. Yoshi
19. Pikachu
20. Ness
21. Lucas
22. Pit

Low Tier:
23. Jigglypuff
24. Pokémon Trainer
25. Rob
26. Meta knight
27. Lucario
28. Peach
29. Kirby

Bottom Tier:
30. King Dedede
31. Mr. Game & Watch
32. Bowser
33. Diddy Kong
34. Ice Climbers
35. Donkey Kong (DK)
36. Mario

ZSS Tier.

37. Zero Suit Samus

Så detta var den lista vi gjorde då och som vi säkert kommer ändra ett antal gånger innan vi är helt nöjda. Jag kan redan nu säga att det finns vissa ändringar jag skulle nog vilja göra. Så den är helt klart inte färdig. Men men kasnke på god väg.  Över till dagens fråga:
Vilka ändringar skulle du vilja göra på listan? Motivera gärna ditt svar. 


http://ecx.images-amazon.com/images/I/51FMAWSXSZL._SL500.jpg

Ps. Fråga för folk som inte är så insatta i Smash.
Har du sett filmen "Bartok - En riktig hjälte" (Bartok the Magnificent)? Vad tyckte du om den?

Kramar //
från en Kavaljer Tisdag som brytit sin norm med blogg layout.

Gratitude

Vad är du tacksam för just nu?

- Jag måste svara (trots att det snöregnar utanför och jag vet att det kommer komma mer blask och gråhet och vinter senare eftersom vi faktisk lever i Sverige) ljuset och våren. Som det i alla fall hintas som just nu.
Solen gick upp i morse påväg till jobbet vilket var underbart. Himlen var sådär rosa och fin och ljuset lös (som omväxling). It really made my day.

Jag är också tacksam över alla trevliga människor jag känner. Både de som står mig väldigt nära men även de som man nog kanske skulle beteckna som "bekanta". Mycket trevligt folk finns det där ute i den stora världen.

Tack!



// Fröken Lördag

ARBETSLÖÖÖS!

Gissa vad jag är? Nej det är inte det som är dagens fråga. Det hade varit ganska sämst.

Jag är inte seriös/tråkig nog att ställa en fråga om arbetslösehet. Istället fokuserar vi på något lite roligare (och förtränger min brist på pengar och möjlighet att tjäna dem). Lite omvänt jämtemot dagens topik blir dagens fråga:

Vad ville du bli när du var liten? (D.v.s. ditt gamla svar på "Vad vill du bli när du blir stor?")


När jag var liten mindre ville jag bli uppfinnare. Nu lite senare hade jag heller blivit författare eller lärare.

Med ett nytt namn för blott en dag. // Herr Lördag.

Bevara äktenskapet!



Om du var gift med Caroline Af Ugglas skulle du...

Hejhopp

Om du var en superhjälte, vad skulle du heta, hur skulle du se ut och vad skulle du ha för eventuella superkrafter?

Mitt alter ego är Moderatpojken. Spoiled brat by day, crime fighting vigilante by night! Jag har blåa trikåer, backslick, påmålad slips och D&G-glasögon. Min största superkraft är min förmåga att komma in på stureplansklubbar utan att behöva stå i kö (och således kan jag snabbt fånga alla skurkar som håller hus där).


En annan känd superhjälte.

//MVH Kapten Torsdag

Coup d'etat

Brytande nyheter från dagens fråga. Mycket tidigt denna onsdag stormade Teh Axelius sidan och vräkte till sig inloggningsuppgifter. Han har sedemera utropat sig själv till General Onsdag, och lugnar alla frågor med löfte om regelbunden frågeställning.

I en kommuniké kommer hans första två frågor:

Du har just erövrat/ärvt/vunnit ditt eget land där du kan göra nästan vad som helst med, vad är din titel och vad heter landet?

Min titel är Lord Überweltpresident i Folkets Förenade Axelianska Imperium.

Bild:Namnen är faktist helt korrekta...


och efter det...

Hej allihopa,
tänkte ha lite associationsövning här.

Vad kommer härnäst?

(dvs. vad tycker/tror du det ser ut att hända på bilden, och vad kommer det utveckla sig till. Vad är det som händer med den/det här tinget/människan/djuret/händelsen/känslan?)
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/a7/Rorschach1.jpg/300px-Rorschach1.jpg
Kramar // Kavaljer Tisdag

DU KAN MAGIII!!!

Jag har på den senaste tiden snöat in mig på den långa magilistan till det magnifika rollspelet Dungeons & Dragons 3.5, då den innehåller mycket roligt för en regelnörd som jag. Efter att ha fått en del ideér till egna magier lyder därför min fråga:

Om du fick skapa en egen formel, vad för effekt skulle den ha och hur mäktig skulle den vara på en skala från 1-9?
Om du inte vet hur kraftig magin är så kan du strunta i den delen och låta andra uppskatta efter en D&D-skala.

Några begränsningar som formeln måste följa:

1. Den får inte vara överdrivet obalanserad(jag tittar på dig Noah) i stil med "den spränger världen", "alla i världen lyder mina order för all framtid" och dylikt.

2. Om det är en formel som inte har momentan effekt(t.ex. en eldboll) så måste formeln ha en tidsbegränsing. Om jag t.ex. skulle skapa en formel som lät mig kontrollera en annan person så skulle jag endast kunna göra det under en begränsad tid.

3. Formeln kan inte påverka tiden.

4. Formeln kan endast påverka antingen en person(vilket skulle kunna vara användaren) eller personer/objekt inom en radie av 6 meter. Du bestämmer

5. Du kan endast använda din formel ett visst antal gånger per dag. Ju mäktigare formel desto färre gånger kan du använda den. Nivå 1 magi = 9 ggr/dag, nivå 9 magi = 1 ggr/dag.


Min formel skulle vara en magi på nivå 4. Den skulle tredubbla min normala spring/jogg/gåtakt samt göra mig mer fysiskt uthållig för orka använda mig av snabbheten(d.v.s. jag skulle kunna springa under formelns livslängd utan att bli trött). Tidsbegränsing: 1 timme.




FALCON PUNCH!!!

Vad är namnet på din super-special-signatur-attack?

*OBS!* Om attacknamnet är på ett annat språk än svenska så KRÄVER jag en svensk översättning! *OBS!*


Strippen skall vara skriven utav Hail NekoYasha och jag säger mig varken äga den eller någon av de gestaltade figurerna, däri.

Mitt val kan, hur mycket jag än skulle önska det, inte vara Falcon Punch. Min move får heta:

Stingy Jewish Dark Howl of Pain!!

d.v.s.

Snålt Judiskt Mörkt Ylande av Smärta!!

Appliceras när någonting är för dyrt... För mig.

En fortsatt ljuvlig helgdag på dig. // Herr Söndag

Gloria

Är mitt i storstädande, glassgörande och småfixande så idag blir det en kortkort fråga.

Senaste låten du nynnade/sjöng på?



- Gloria från Mando Diaos senaste album Give me Fire



kramkram
//Fröken Lördag

Regering

Om det skulle bildas en ny regering idag med dig som stadsminister vilka personer skulle du sätta på ministerposterna?

(ALLA är tillåtna levande som döda, svenskar som osvenskar, kändisar som okändisar)

Antons regering

Stadsminister: JAG
Utrikesminister: Alexander Bard
Kulturminsiter: Glitterboy
Migrationsminister: Zübeyde Simsek
Arbetsmarknadsminister: ??? Ja men... Blondinbella
Finansminister: Kettil - helt klart.
Kommun- och finansmarknadsminister: ehhh... Tomas Sundberg
Försvarsminister: Mikael - scouterna!
Integrations och jämstlldhetsminister: Margaret Thatcher
Miljöminister: Bamse
Näringsminister: Joakim Von Anka
Infrastrukturminister: Brum (lilla bilen från barnprogrammet=
Socialminister: Jesus
Högskole-och forskningsminister: Någon som kan få lite ordning på den svenska skolan! - Erik och Alfred
Ubildningsminsiter: Noah Hellwig (som därmed också bestämmer över Erik och Alfred)
Handelsminister: Marie Antoinette
Biständsminister: Peter Jöback



Hejhej

Jag och Lekkit sitter här och försöker förgäves ta oss förbi slutbossen i Street Fighter 4 (som för övrigt är VIDRIG! Vi har spenderat typ 3 timmar med honom på easy!). Plötsligt kommer jag på att jag måste skriva en fråga:

Om du var tvungen att heta något annat än det du heter (för och efternamn), vad skulle du heta då? Om du fick välja alltså.



/
Mvh Kapten Torsdag

Vem vinnner och vem försvinner?

Hej allihopa,
idag tänkte jag anspela på en gammal dokusopa som gick på svt förut. Men istället kom jag på något som är mycket mer mig och som är (mycket) mer aktuellt just nu.

Vem vinner Melodifestivalen 2009?
&
Vem tycker du ska vinna?


http://aom99.files.wordpress.com/2008/12/aa2.jpg
Kramar // Kavaljer Tisdag

GO'MORRON!

Eftersom jag vill tillbringa kvällen till något helt annat än att skriva fråga, skriver jag den nu på morgonkvisten istället.

Hur äter du din frukost? (Beskriv och motivera ditt vardagliga morgonmål.)


Jag har börjat äta gröt eftersom det är billigt. Ser inte lika fin ut som denna dock. men sylt har jag i alla fall på, och ibland även lite mjölk. Efter typ två minuter i en mikrovågsugn och lite tid att svalna på blir den sakta inmundigad av mig, medan jag läser (kulturdelen i) DN.

Dags att sova nu. För ett tag sedan. God morgon.

// Herr Söndag

Nangijala...?

Just nu pratas det en massa överallt om en överläkare på Astrid Lindgrens Barnsjukhus som avsiktiligt/oavsiktligt dödat ett litet (svårt hjärnsjukt) barn genom en för stor dos morfin och tiopental.  Åklagaren påstår att läkaren dödade barnet för att minska dess lidande, dödshjälp alltså.
Läkaren nekar dock till anklagelserna till dråp. (Du kan läsa om det i vilken tidning som helst. Typ).

Så till min quite obvious fråga.


Är du för eller emot dödshjälp? Varför / Varför inte?
Hur skulle man rent praktiskt göra när det kommer till t.ex. barn eller dementa äldre? Vem avgör i de fallen?



Jag återkommer med mitt svar någon gång när jag inte ska sova.
Natti Natti på er alla!

//
Fröken Lördag

När...

...det är synd om mig äter jag helst?


Anton jobbar mest med kladdkaka när det är synd om honom, eller när han är bitter - som den här veckan


Facebook igen

Hej allihopa, nu kommer en lite mer diskussionsfråga.

Varför tror du att Facebook blev så stort som det har blivit?
Varför blev det stort nu och inte tidigare?
 

http://www.tibethouse.org/images/stories/facebook2.jpg

Hällsningar // Kavaljer Tisdag

w00t!?

Vilken karaktär skulle du helst vilja se omgjord till streckgubbeformat?


Mitt svar^

/Mr. MIKE

HYPE!

Vad hype:ar du mest just nu? Varför gör du det?


Riktigt bra bild.

Mitt svar är nog KENNY STARFIGHTER-FILMEN! Är dock väldigt intresserad av lite Gamecube-remakes till Wii. Ser ut att kunna bli riktigt bra. Kika här ( http://www.nintendo.co.jp/wii/asobu/index.html ) om det låter intressant men obekant.

Må väl. // Herr Söndag

RSS 2.0