Nostalgi...

Jahaja... då var det lördag igen... och jag har inte ens i skrivande stund kommit på en fråga :( ...

samma "kval" varje vecka, men jag personligen ser att dagens fråga är en filosofisk skumt moraliskt uppbyggande forum för frågor, svar och ideer...

efter lite funderande och liknande halkade jag (återigen) på ett av mina favvo funderingsämnen "notalgi och funderingar över the past"...

Jag vet att jag själv funderar mycket (för mycket) över saker som har hänt i mitt liv förut och vände rut och in på situationer, tankar och känslor... oftast utan att få ut något av det.
Jag skulle nog påstå att min barndom var "lycklig" (om man nu får använda det uttrycket), självklart inte utan mer deprimerande stunder men när jag tänker tillbaka på den (nu låter det som jag är 80 år igen... minst) så minns jag den med glädje. Och ett av de ställena där jag (nästan)alltid var glad var på mormor och morfars landställe i Dalarna (rättvik, nittsjö).
Där spenderade nästan varje lov som liten, jag har firat midsommar i overall och snöfall, badat i dammen, samlat  grodyngel från samma damm, gått omkring i keramikfabriken, gått lilla och stora rundan runt byn, lekt i snön, letat påskägg (efter helt ommöjliga kartor!).Så därifrån har jag många glada och mysiga minnen och nästan inga dåliga.

Och så för två år sn så beslutade mormor och morfar sig för för att sälja huset då de tyckte att de har blivi för gamla för att ta hand om det.
Jag blev ledsen. Minst sagt.
Men sen kom jag på att jag fortfarande kommer att ha alla minnen därifån. Jag kommer inte att få några nya. Men de jag har kan ingen ta ifrån mig. och det är jag extremt glad över.

- Vilken Plats har betytt mest (eller mycket) för dig i ditt Liv?




kramkram
//Fröken Lördag
(som för tillfället sitter och myser och lyssnar på div. samtal bland hälften av er och allmännt trivs och är lycklig)

 




JUBILEUMSFRÅGA, ETT HALVT ÅR MED DAGENS FRÅGA!!!!!!!!!

Jo, jag smessade ut denna fråga då jag inte kunde logga in i torsdags, men det verkade inte vara så populärt att svara på det sättet. Här har ni frågan igen (om än två dagar försent):

Vilken är den bästa frågan som någonsin har ställts på Dagens Fråga?
Om du inte vill svara på bästa så kan du svara på mest minnesvärda.


//MVH Kapten Torsdag!


Ett halvt år med dagliga frågor! Detta firas med en ung S. Connery utan bringa.

Kändisar

Hej allihop,
idag har jag varit på Drottningholms Teatern och fått ett stipendie av drottningen *Skryt skryt* .
När jag väl stod där i en VIP del av rummet "endast för stipendiaterna och kungligheter" + lite annat folk (typ), så kom jag och tänka på hur många som ändå måste ha träffat/stött på någon av kungligheterna i sitt liv. Sen kom jag också och tänka på hur många människor det måste vara som har träffat någon "kändis" också. Så därför är dagens fråga:

Har du någonsin mött någon kändis?

Lekkit???
(Bilden har inte så mycket med frågan att göra så att säga)


Den första gästade måndagsfrågan.

Denna fråga kommer från unge herr Måndag. D.V.S. Herr Måndags två år yngre bror. Frågan lyder:

Vad är viktigast när det kommer till klädsel? Utseende eller bekvämlighet?

Tänk dig att du måste välja mellan en uppsättning fula, men bekväma kläder och en uppsättning skitsnygga, men ack så obekväma klädesplagg. Inga mellanting. Antingen det ena eller det andra.


(Pic not related)

Ha det bra! // Bröderna Måndag.

Lördag

Det blir en kort Lördagsfråga idag då jag dels inte är hemma och dels håller på att somna.


Vad har gjort dig mest Glad under veckan som gått? 

De som har gjort mig mest glad var att den tjej som hittade mitt borttappade SL-kort (som jag inte ens visste om att jag hade tappat) tog sig tid att hitta mig via div. skumma lappar jag har i fodralet.
TACK!





kramkram
//Fröken Lördag

NEEEEEEEEEEEEE NUUUUUUU ÄR JAG SUUUUUR!!!!!!!!!

Hej allihop!

Ska vi inte byta bloggföretag snart för detta suger just nu!!!!!!!!!!!!?

http://youtube.com/watch?v=ZSEgq8avPA4

Sommar

Nu när sommarlovet snart kommer att försöka slita vårat gäng i stycken hade jag tänkt ställa en praktisk fråga.

Ska vi hitta på något i sommar?

Alla kanske inte kan samtidigt men några lär ju vara hemma under sommaren. Antingen skriver vi upp när vi kan och/eller idéer till vad vi kan göra, här på bloggen eller så tar vi det på onsdag.


Blogg.se vill visst inte låta mig lägga upp en bild nu. Ni får helt enkelt tänka på sommarbilder.

MvH // Herr Måndag

Lördag

Äntligen!
Lyckades tillsist logga in på bloggen. Efter att faktiskt ha läst infon som står på sidan
Vadå vane människa? ;p

aja, käre Sire Friday snodde min fråga igår
(om favvo bok/författare)
så idag har min dag gått åt till att bl.a. komma på en ny fråga.

Tillslut, efter att ha bakat lite, handlat lite, och kollat runt på div. mat o bak forum på nätet kom jag fra till Dagens Fråga som lyder:

Vad är det Godaste respektive Äckligaste du någonsin smakat?


Det godaste jag har ätit är nog Irenes BananaToffeePie. Värd att döda/dö för. Nästan.
Solmogna egenodlade jordgubbar är inte helt fel det heller.
Äckligaste är nog faktiskt när jag av någon dum anledning bestämde mig för att smaka på surdegen jag hade stående i köket. Mumsigt med en vecka gammalt jäst rågmjöl och vatten gegga.





Kramkram o Lycka till i Livet
//Fröken Lördag

Write Write Write!

Good evening to all of you,

Today I will be writing on English, don't ask why, I just will.

Just saw Iron Man, love the movie, see it if you haven't done that yet. Got myself a job for the summer, finally, can't say how much I love having something to do this summer. And earning a bunch of money in the process isn't bad either!

So, I am sitting down and thinking of characters for my next novel, and yes, it shall become a novel. At least 200 pages, so I got character creation that need to get done, and after that I need to give the synopsis my best spin, and then the drafts, and of course the publishers, which will be a hard time to get them in on it... Damn, I just hate my ideas some time.

So, I am going to keep this short, Today's Question is....

What would you like to read? And what is the best book you have read?

Warmest Regards
Sire Friday


Reklam, bra eller dåligt?

Hej allihop,
nu på torsdag 15/5 (kl 19.00), fredag 16/5 (kl 19.00) och lördag 17/5 (kl. 14.00)  har jag föreställningar med skolan. Tips är att  komma på fredagen, eftersom det är då jag dansar som mest då dansar jag som mest. Platsen är Söder Mälarstrand 39, Gamla Münchenbryggeriet, Stockholm. Biljetter går att köpa imorn onsdag kl 18-19.30 (samma plats som föreställningarna), 40kr för folk under 18 och 100kr för 18+. Det går också att köpa 1h innan föreställningen börjar (dvs. om det då finns några platser över) men för vara mer säker att man får en plats då så bör man vara där 30 min innan dess. Ex. föreställning vid 19.00, var då där utanför biljettkassan 17.30. Det går också att boka biljetter på http://kungligasvenskabalettskolan-se.backupnow.se/phpmyticket/
men då är det bäst att köpa ut dem imorn onsdag kl 18-19.30, annars kanske de säljs bort timmen innan företällningen.

Nu över till dagens fråga!

Vad tycker du om reklam?
(Bra för samhället? irriterande i tv? skadligt för små barn? informationskälla?)
 
Vad finns det för sidor med reklam?
(Bra eller dåligt?)



Ironi.

Tjollahopp. Jag kunde ironiskt nog inte ställa gårdagens fråga igår för att den höll på att byta server. Jag hade inte glömt bort det (vilket ni visserligen kan välja att tro på hur mycket ni vill eftersom jag inte har något bevis :P). Det ironiska med det hela är att frågan som skulle nu blev sen lyder:

Hur ska vi göra för att folk ska komma ihåg att skriva frågor? Och om man inte skulle kunna skriva en dag, är det rimligt att överlåta frågeskrivandet till någon annan?

Jag vet inte riktigt vad jag ska svarar på frågan eftersom jag ställer den för att jag vill höra er åsikt. Jag ser hellre era svar först och skriver kanske en kommentar där själv.

(Pic not related) MvH // Herr Måndag.

2 x Försenad Lördag

Jag är hemskt ledsen att det inte blev någon fråga igår (och förra Lördagen). Har en massa förklaringar men orkar inte ta dom just nu.

Så idag blir det två gånger försenade Lördagsfrågor.
En för igår och en för förra veckan.

Fråga 1:
Vad tycker du att jag ska ha som projekt arbete nästa år? det ska helst ha nåt att göra med bageri, konditori, kallkök eller choklad. Gärna att det på nåt sätt involverar nåt sorts skapande... ^^)
Själv är jag mest inne på Surdegar och då typ testa mig fram till nya sorter (dinkel, levain, blandningar? osv). Och sen baka på det förstås.

image189

Fråga 2:
Har du något "måste" just nu?
Det känns just nu som jag har en hel del måsten (lite färre än förra veckan, tack och lov!). De som måste komma i förstahand är nog att städa mitt rum (har inte gjort det på ca en månad, dammråttorna hopar sig i hörnen) samt att ta mig tid att orka tänka och reda ut en massa saker och sen försöka reda ut det muntligen också.
 

kramkram och gott svarande
//Fröken Lördag

Ännu en Fredag!

Så, fredag i ännu en vecka!

Vad ska man säga om detta? Det har varit ett antal blogg inlägg från min sida, och det är ännu inte klart ska ni ger er på.

Vad är ditt favoritspel?

Just nu är det nog Tribal Wars

Bög!

Jag Fick en fråga idag av min kära vän Alfred. Han bad mig att skriva den här på bloggen, så han fick dela med sig av sina tankar om livet... Eller nått xP

Hursom hellst, den gick ungefär såhär:

Om en kille klär på sin killkompis en peruk, lägger sig och skedar med honom och låtsas att killen är en tjej och sen tänder på det... Är han då bög eller straight?
image188
Om du frågar mig så skulle jag svara att han är homo men har en aaaaningen skum fetish som typ gör att han uppskattar utklädda pojkar... Men frågan är klurig, måste jag medge... Så vad tycker du? :D

//Fröken Onsdag


Khaos

Hej allihop, nu blir det enkelt och konsist.

Vilken karaktär i Kaoskomix är din favorit?
( http://www.khaoskomix.com/home.html )

image187
På bilden har jag mina solklara favoriter, dock gillar jag de flesta rätt lika

[Rubrik]

God morgon alla pigga. Och alla trötta. Och alla de som känner att de tillhör något mellanstadie på trötthetsskalan. Jag hoppas att alla pigga, trötta och där-i-mellan-människor haft en ovanligt bra helg och är mer taggade på att fortsätta med skolrutinerna än vad jag är. Och att alla har fått tillräckligt med sömn. Jag är glad att jag inte sattsade på att åka med tvärbanan klockan 05:08 för att nå skolan innan klockan 6. Då hade jag varit död(are än vad jag är nu). "Och sedan kom kung Gunnar XXIVI, blev upplyst, och dog i salighet." Så kan det gå. Så bra gick det inte. Att köra på Lemmingtaktiken. Det var inte ens min avsikt. Jag tänkte skriva klart uppgiften innan Lettland. Istället skrev jag en tredjedels A4 som jag raderade när jag kom hem. Det blev bättre så. Nu är jag i alla fall relativt stolt över vissa delar av min text, trots att den inte är klar. Klar, färdig, färdighet. www.gamefaqs.com hade ett roligt poll igår. Dessvärre kunde man ju inte svara precis hur man ville då det fanns begränsade alternativ.

Om du fick en super-special-awesome super(hjälte)kraft, vad skulle det vara för kraft?

Personligen hade jag helst haft osårbarhet, då jag skulle kunna fungera som en levande sköld på riktigt och tåla Tjaaaas domedagsattacker. På knapp andraplats kommer förmågan att flyga, för att det är häftigt och en väldigt speciell känsla. Dock är jag lite höjdrädd så  därför kommer den, som sagt, bara på andra plats. Annars hade Telekinetiska krafter varit väldigt tufft att ha, inte minst när man har samlag. Jag har ingen användning för övernaturlig hastighet men det hade varit praktiskt att inte behöva sova.

image186

Hoppas att ni kommer på roligare och tuffare specialförmågor än vad jag tagit upp nu. MvH // Herr Måndag

Shitshitshitshitshit, shit!

Jag glömde att skriva fråga igen, och jag som lovade att skriva två frågor denna vecka för att jag glömde förra veckan också!

Därför blir det inte mindre än TRE frågor idag!

Fråga 1:
Vilken är den roligaste hemsida ni vet?

Mitt svar är www.engrish.com - den sida jag överlägset lagt flest garv på.


Fråga 2: (riktad till de idag hemkomna ifrån Lettland)
Hur var det i Lettland?

Fråga 3:

Vet någon varför all text i blogginläggen blir centrerad efter typ en vecka? Är det en bugg eller är det någon som sitter och ändrar? I så fall måste jag nog tyvärr hävda att centrerad text inte passar i längre stycken utan är främst till för rubriker och framsidor på böcker osv.



//MVH Kapten Torsdag

RSS 2.0