Den sista dagen.

Då var den sista dagen i det tjugohundrasjunde året, efter kristus, snart slut. Hoppas att alla har haft ett bra år och är taggade inför nästa. Dagen i ära så blir dagens fråga:


Vad blir ditt nyårslöfte för det nya året? (Om du inte avger ett nyårslöfte får du motivera varför du inte gör det.)

Jag har inte bestämt mig för ett nyårslöfte ännu. Det väger mellan: Göra klart spelet, Skaffa ett jobb och Åka mer till England. Jag kommer förmodligen att göra allting i vilket fall. Det väger nog åt jobbet.

image67
Ha ett superduperhypermegagott nytt år.

Stor kram // Herr Måndag

Nyårsafton

Nyårsafton, en tid man firar eller flyr ifrån?

Hur känner du inför nyår? Känner du ångest, rädsla av att året blir det samma som förr? eller finner du dig i att saker blir bättre? och om fallet är så, att du är en av dem personer som ser nyår som en uppfriskande vind av att det nya året skall komma, berätta då för mig exakt hur kommer detta sig? Finns det inga motgångar?

Hoppas att alla ni människor där ute finner lyckan i det nya året och förstår hur mycket ni är värda att få skratta och le. Hoppas ni får leva era liv med lyckan vid er sida.

//Söndags Trollet




Lördag!

Jahaja, nu är det Lördag igen och det är (inte allt för ovanligt för årstiden)  alldeles grått och urrigt ute.
Jag kan i sånt här väder ibland krympa lite, tycka att man är dum, korkad, ful och jobbig. Det hör väl kanske till i att vara en människa men kul är det inte...
Dagens fråga blir alltså (förhoppningsvis) en självförtroende-stärkande fråga.


Vilken är enligt dig din absolut bästa egenskap?




Jag tycket detta är en ganska svår fråga. Det är enkelt att komma på negativa saker om en själv, men ganska svårt att komma på positiva, jag tror det är nåt undermetvetet som inte vill att vi ska hävda oss själva, att framställa sig själv som bra är nåt fult. det säger nog i alla fall mitt undermetvetna.
((Egentligen så är kanske det här en fråga som vi borde ställa varandra, eftersom det som sagt är lättare att komma på bra saker om andra än om en själv.))

Men om jag ska strunta i det undermetvetna så skulle jag nog säga att min bästa egenskap nog är, det något "tråkiga" snällhet.
I alla fall så känns det som det.



image66


Många Lördagskramar från en lätt förkyld Fröken Lördag


En sen Fredag. En av många.

God kväll.

Sen kväll om man ska vara ärlig. Jag har helt glömmt bort tiden idag, vilket är ganska ovanligt för mig faktis. Var hos Mormor och träffade två kusiner, en morbror och hans fru. Mina två små kusiner är deras söner, och det var två och en halv timme som hade en ljud nivå liknande ett dagis. Min mista kusin var inte så bråkig, han var bara nio månader och riktigt söt faktis. Harmlös och väldigt mammig.

Hans äldre bror var därimot väldigt högljud, bråkig och kunde inte göra annat än att springa runt och skrika och slå på oss som var där. Och min morbror med sin fru sa knappt åt honom. Något av det sista han gjorde innan vi gick var att klättra på en av min mormors bokhyllor, tack och lov så välte de inte.

Frågan lyder efter denna inledning som följer. Hur ska man uppfostra barn så att de inte gör som min kusin på 4 år?

Jag tycker personligen att man ska vara bestämnd med vad barn få och inte får göra, och att man ger dem beröm när de uppför sig och att man pratar ordentligt med dem när de inte gör det. Mina föräldrar gjorde det med mig och det har visat sig bra för mig ;)  Jag skulle vilja säga att man ska vara bestämnd i hur man vill uppfostra sina barn och inte vela, ha en linje tillsammans så att barnet/barnen inte kan försöka manipulera sig genom ett problem heller.

Kvälls Hälsningar från
Sire Friday

((Bilderna har inget med frågan att göra))

387306-64

Ursäkta senheten

Jag har suttit i bilen hela dagen och inte hunnit skriva något, men jag hinner innan kl 12 i alla fall. Dum är jag för jag kom inte på idén att tänka ut en bra fråga i bilen.  Här kommer en improviserad (men ändå ganska intressant hoppas jag) fråga.


Who is the black private dick that´s a sex-machine to all the chicks?

image63


Nä jag skojade bara. Här kommer den verkliga frågan.

När var senaste gången du ångrade någonting du gjort?

Hälsningar från Kapten Torsdag.



Årstider

Satt och kollade ut genom fönstret, funderade... kom på att jag inte gllar allt väder som inte är mysigt :P Tänkte vilken årstid är den bästa... ? så ja, det får bli frågan....

Vilken är din favotitårstid?

image61

Jag tycker att vintern är mysig när allt är snötäckt, när solen myser och det är ljust på dagen, när man kan åka pulka och leka i snön.. (men den är inte min favvo...)
image60

Sommaren är underbar när det är varmt och man kan bada hela dagarna, när det alltid är ljust och man kan vara ute sent utan att det blir läskigt och mörkt... (Men det är inte min favvo...)
image59

Hösten är jag inte så förtjust i. Regn, slask, lerigt, dystert... Och framför allt bara väntar man på vintern... Så nej, ingen favvoårstid här heller...Men...
image62

Våren! MYS! Älskar alla färger, allt blir bättre och bättre, varmare och varmare, vet inte varför men jag är alltid på bättre humör när det är vår. =D Men vad tycker du?

Reklam?

Hej allihop nu när julen är över börjar mellandags rean.
Vilket resulterar i ännu mer konsumerande, än vad det var innan jul.

Jaja och då kom jag och tänka på reklam.

Kommer du ihåg någon reklam, som går eller har gått? Någon som liksom har bundit fast sig vid ditt minne?

Jag har personligen två och den ena är hela 'Ben&Jerry's' serien som satt i tunnelbanan.
Speciellt den jag har snott till mitt rum: "Den som gapar efter mycket får ofta munnen fill av bananer."
image55

och annars en H&M reklam som gick för drygt ett år sedan.

http://www.youtube.com/watch?v=Q3VpHD8zj-M

Vänliga hälsnignar från Kavaljer Tisdag

Nu är det visst jul... igen.

Hejsansvejsan allesammans! Jag hoppas att ni har en riktigt god jul. Även om jag är <0 taggad på jul så ska jag inte sabba saker för er.
image53
Så. Juligt värre.

Nu över till frågan.

Hur mycket tror ni att en helkroppsvaxning kommer att kosta? Och var kan man köpa vaxet?

image54
Jag skämtade bara. XD (Ni får gärna svara på den om ni vill dock.)

Varför firar ni jul?
Är det Kristi födelse, midvintern, traditionen eller rent av jippot?


Jag firar den av ren tradition och jag gillar att ge bort saker... Men hur jag än gör så får jag alltid tillbaka mycket mer än jag lyckas ge.

Ha en riktigt härlig jul allesammans. Hoppas jag ser många av er ikväll.

Stor julkram// Motvillige Måndag

Drömmar

En dröm, är något du upplevt under dagen, som du "återupplever" under sömn. Jag tror det är så. Att allt som hänt reflekteras i dina drömmar. Jag har en dröm som alltid kommer tillbaka.
Jag är i ett mörkgrönt rum med ett fönster i tacket. Fönstret har vita kanter med gråa inslag och blå himmel syns utanför. Jag ser rummet som om jag stod längst bort. I rummet står det en massa dominobrickor när den sista domninobrickan fallit, så skjuter jag mig själv i tiningen. Jag dör inte (för detta är omöjligt i drömmar) utan jag lever med ett hål i hvuvudet. Blodet rinne rlängst med halsen och allt är bara rent äckligt. 

Berätta om en dröm, som du funnit som obehaglig, äcklig eller rent utav vidrig... 
  

GOD JUL önskar jag och HELLO KITTY

Lördag

Nu är det Lördag igen! =D
.. och dessutom är det jullov!!!!

mitt i denna glädje vill jag dock andas lite och få tid att tänka efter, och vad är då inte bättre än dagensfråga?!

lite negativ blir den kanske idag, men vissa saker går inte att undvika...


Vad händer efter döden? 

... en klassisk fråga som jag tror de flesta någon gång har funderat över...


Jag har nog en ganska "bekväm" tro om döden.
Jag tror att när man dör är det som att sova. Sova sådär tungt att nästan ingenting kan väcka en, men när man fortfarande är lite medveten om det som hände runt om en. Och det man upplever tror jag inte är alla detaljer, att bli begraven osv, utan mer "känslan" av att uppleva världen och allt som händer här utan att vara inblandad i det.
Total objektivitet. Typ. Tror jag...

image52





"Man ska leva livet så att man blir vän med Döden"  -Astrid Lindgren

Äntligen lov!

Så, nu ska hela stockholm få lov idag. Fick lov igår själv, så jag tänker väl att jag ska fråga er vad ni vill göra nu när jul lovet kommer. Vad har ni för planer för det? 17 dagar kvar tills skolan börjar.

Jag ska vara hemma och ta det lugnt nu bara, känner att det behövs, komma in i jul stämningen och vara med familjen. Hoppas att det blir bra, men men. Frågan står ovan.

God Jul till alla!

Sire Friday

((Inga bilder för att jag inte kände för det.))

Öjö

Jag har inte haft tid att hitta på någon bra fråga tills idag (inte för att jag har lyckats med det förut). Men jag tänkte att jag härmar Fröken Lördag och kör på flera småfrågor. De ska, kom jag på nu, handla om musik. Svara på följande:

1. Snyggaste artisten genom tiderna. Både kvinna och man.

2. Den bästa liveshowen genom tiderna, eventuellt den du helst skulle varit på. (länka gärna till youtube om ni orkar)

3. Bästa låttiteln nånsin, och/eller bästa albumtiteln nånsin.

4. Bästa låten att ha som ringsignal.

OCH JAG VILL INTE höra något i stil med "nämen jag vet inte, det är så svårt att välja bara en....". Välj bara nåt för fan, om ni absolut inte kan välja så ta två alternativ. Men inte mer!


Mina svar (om ni är intresserade):

1. Kvinna: känns svårt att svara på då snygga kvinnliga artister har en tendens att vara skitdåliga, men jag väljer typ Alicia Keys i brist på annat.
Man: Bo Diddley, lulz.
2. Frank Zappas kända Baby Snakes-spelning när bland annat Terry Bozzio framförde Punky´s Whips. Eventuellt Woodstock, men det var ju en hel festival.
3. I Promise Not To Come In Your Mouth (låttitel)
4. Let´s Get it On med Marvin Gaye, det är den jag har som rignsignal nu. Kan inte tänka mig något bättre eftersom introt är både snabbt och episkt. Ni borde känna till den, ni har i alla fall garanterat hört den.

image49
Bo Diddley

image50
Frank Zappa

image51
Marvin Gaye

Puss och kram ifrån Kapten Torsdag

Jorden

Jag låg och funderade i går kväll när jag inte kunde sova... Jag tänker på det här med liv och sånt. Jag menar, för mig handlar allting om mig, allting som händer cirkulerar kring mig, jag är i centrum hela tiden. Varför är det så? Och finns det en mening med just mitt liv? Finns det en mening med att jorden över huvud taget skapades? Eller vad påverkar det världen om det finns en planet med varelser på som bara förstör allt. Kan en ensam människa veta det? Är alltihopa ödet? Kan man ändra på ödet? Det är antagligen så att flera av frågorna inte går att svara på. Men tänkte att jag ska ställa en fråga som är relaterad till mina tankar.

Tror du att världen skulle se annorluda ut om inte jorden fanns?
image48
och då menar jag jag inte, "Ja, det är klart den skulle, det skulle vara en planet mindre." utan snarare hur mycket har vi på jorden påverkat resten av världen? Det vore trevligt att på lite intressanta teorier på vad ni tor om frågorna tidigare i texten också, men inget man måste svara på.

Puss och Kärlek till er alla!



Ilska och glädje

Lo everybody...

Idag blev mitt facebook acc. borttaget för att jag inte hade lyckats  'confirm' att jag till hörde ett vist network. FAn dem jag har ju fan försökt byta men det fungerar inte. Så jag gav upp och slutade bry mig och nu dog mitt acc. AAAAARRRHRHR och med allla tusen bilder och typ 200 vänner som jag vet inte hur jag ska få ihop igen!!!!!!!!!!!!!!

image46

När var du senast arg?

&

När var du senast euforiskt glad?
image47

Senast jag var så glad var nog när jag fick tag i Celebis time song från 4.e Pkmn filmen. Vilket är en låt jag letat skit länge efter.

Vänliga hälsningar från en ilsken  Kavaljer Tisdag.


Småsen måndagsfråga.

Dags för måndagens fråga. Hoppas ni har tid att tänka på denna... Och tid att titta också för den delen.

Vilken Pokémon är du?

Till eran hjälp har ni ett skitbra pokédex på; http://www.serebii.net/pokedex-dp/
(Dexet är olika mycket skitbra beroende på hur mycket tid man har att förbruka.)

Måndags svar blir nog:
image43
Slowbro (med Mikael i svansen)

eventuellt:
image44
Psyduck! (som jag blev första gången i pokémon mystery dungeon...)

eller:
image45
Munchlax (lillsnorlax som inte sover lika mycket men istället går runt och äter allt...)

Mvh // Herr Måndag

Vad är Julafton....

Vad är Julafton för dig?
mat?
Vänskap?
pressenter?
Jul TV?
... Tänk efter riktigt någa, innan ni svarar. Vi vet redan att DU/NI gillar att bli uppskattade med pressenter. 

//Söndags Trollet

Hoppas ni alla uppskattar andra på julen och tillför mycket kärlek.
För det är dem ni älskar värda mer än ni tror.



Idag snackar vi om favoriter...

Så var det lördag igen...
På grund av sjukdom har jag inte vart så pigg senaste dagarna och det håller tyvärr i sig idag också. Så dagens fråga får bli mycket ofilosofisk och ganska tråkig...

1. Vilken är din favoritfärg? -Varför?
2. Vilken är din favoriträtt? -Varför?
3. Vad är ditt favoritgodis? -Varför?
4. Vilket är ditt favoritland? -Varför?
5. Vad är din favoritsysselsättning? -Varför?
6. ViIlket är ditt favoritbakverk? -Varför?
7. Vilken är din favoritfrukt? -Varför?


1. Mörkmörkgrå (koksgrå?) samt mörkturkos. Därför att jag såg ett garn som var io just den mörka nyansen som jag blev kär i. Och den mörkturkosa påminner mig om värmen. 
2.
  Just nu känner jag inte riktigt för att äta, men annars så vet jag att jag gillar Tandoori kyckling med jordnötter, ris och gröna ärtor, Mammas fisksoppa med saffran samt Bambi med hackebacke potatis och svampsås utan svamp...
3.
Favoritgodis måste nog bli choklad eller colanappar... beroende framkallande...
4.
 Sverige eller Grekland eftersom jag trivs extremt bra där. Tror att frankrike skulle komma med på listan om jag vart där lite mer...
5.
 Kramas, Gruppen, Baka... i den ordningen. För att det är mysigt... och att saker och mysiga är viktigast!
6. Hmmm... jag gillar Nygjorda Saffransbullar (inte lussekatter, utan sånna med mandelmassa i!) och Maryland Cookies... beroende framkallande.
7. Apelsin, Satsumas, Mango, Päron, Plommon, Vindruvor, Kiwi... m.m.  friska frukter som man kan äta flera av utan att det blir för mycket... 


Kramkram från en julstressad Förken Lördag som smittar kräksjuka på de som kommer nära...

image39

image40

image41image42


Fredags Önskan

Hallå där alla ni glada.

Sent ute är jag såhär på fredags kvällen men det beror på att jag städat och sedan så var jag ut och åt med familjen. Men nu ska jag försöka ge er en fråga.

Jag fyllde ju 18 nu i onsdags, och jag började tänka på vad önskar man sig egentligen? Jag är ganska kluven i vad jag önskar mig ibland, men nu på sista tiden börjar det bli ganska klart. Så min fråga till alla här är

Om du kunde Få/Få göra vad du ville i hela världen, det ända som var ett problem var tid, vad skulle du göra då? Du hade alla pengar, alla kontaker och allt du behöver för att göra det, vad skulle du vilja göra?

Den som svarar att man vill ha fred på jorden tänker fint men tanken är att vara självisk nu!

Personligen så skulle jag ta mig tid tillsammans med någon speciell, och jag skulle göra äventyrliga aktiviteter, jag skulle klättra i berg, hoppa bungyjump, flyga flygplan och Segelflyg, åka skidor, skydiving, så mycket som jag bara kunde hinna med under dagen, sedan skulle jag bara vila och vara tillsammans med den här speciella på en trevlig platts. Bara ta det lugnt och njuta av att vara personen nära.

Med njutandes Önskningar
Sire Friday

image36image37image38


Klantighet!

Idag försov jag mig extra mycket. Det var Luciaföreställning klockan åtta,  men jag hade glömt ställa klockan och vaknade runt 14.00. Det är så att man skäms!

Och så en snygg övergång till dagens (två) frågor:

Vad var det senaste du skämdes över?
Och:
Finns det något som du är riktigt stolt över just nu?

image35
Emotionella Luciahälsningar ifrån Kapten Torsdag!

Textbajs!

Hej, Min fråga blir lite i sista minuiten. Idag har jag julpysslat, så jag ville ha en julfråga idag, lite julstämmning :)

Vad är roligast med Julen?
image34
Jag tycker att det bästa med julen är allt gott man får äta :D o Myspys att baka hela tiden. Julklapparna är det ju inget fel på heller? Det är mysigt att det är så mörkt, bli mycket tända ljus. Det är helt enkelt mysig stämning överallt. Ha en trevlig jul allesammans. Tjingeling på er
/Fröken Onsdag

Alternativ stil?

Hej alla jag vet att det kommer i sista stund men jag har varit upptagen hela dagen så nu kommer det i sista sekund.

Vad kallar ni alternativ stil?
Fashion core (EMO), goth, synth, ,punk, postpunk, indie, pop, panda, skinhead, grunch, hardcore är bara några exempel. (Daniel lyfter med armarna skriker 'visuel kei') ((jag kan förklara om ni inte fattar :P )

image33
ps: killar ovan från v till h.
Peggy, Jack och Zull

Varma kvälls häslningar från 'Kavaljer Tisdag'

Jag älskar dig!

Jag älskar dig....


Har du sakt det till någon?
Hur sa du det och vart? (Om du nu har det)


//Söndags Trollet

(Ett svar till Herr Måndag: Jag går i skolan och pluggar. Tack!)


Äntligen Måndag!

God måndag på er allesammans. Hoppas att alla haft en trevlig helg och är redo för att hugga tag i vardagen igen. Den fråga jag sitter och funderar på nu är förståss; Vad hände med Söndagsfrågan?

Den frågan är dock inte passande som dagens fråga i mina ögon, så jag tar istället följande fråga.

Vilken bok/litterärt verk är din favorit? Om det gjorts film på den, blev du nöjd med hur filmen blev? Om det inte ännu gjorts film på den, skulle du vilja se en filmtolkning?

Svaret från min sida är bokserien; "Den Mörka Materian", av Philip Pullman. I fredags premiärvisades Guldkompassen - som är första delen i triologin - på bio. Jag har ännu inte sett filmen ännu men jag hoppas verkligen att de lyckats bra. (Rekomenderar att alla läser boken först dock.)

image31
Boken är seg.

image32
Jag hoppas verkligen att den inte förstör boken... (Iorek ser i alla fall tillräckligt hård ut. ^.^)

Mycket-Att-Göra-Lördag

Sådär, nu är det lördag igen och tyvärr så  blir dagens fråga lite lätt ihopstressad då denna lördag varit/kommer att förbli lite lätt fullspäckad med måsten (svenska läxa m.m.) och saker jag vill göra (tryfflar!!!!)

Såhär lyder Dagens Fråga:
Om du fick en tidsresa till när du vill i historien, Vart skullle du åka? Vad skulle du se? Vem skulle du möta?



Om jag fick chansen skulle jag vilja (ej i turordning)
1. Träffa Jesus   
-Allmänt trevligt + att det vore kul att se hur han var "på riktigt"
2. Höra/Se "I have a dream"  talet Live
-Maffig känsla, tror jag nog
3. Se en Beatles konsert
-... skulle nog inte säga nej till att träffa dom heller...

image29

image30

Många kramar från Lördags Kossan

Att sjösätta en idé!

God Kväll på er. Idag har det varit fullt med saker som ska göras så jag har haft ont om tid till Bloggen, men jag har lovat att göra en fredag varje vecka, och då kommer jag hålla det löftet, tills någon av de andra bestämmer sig för att kasta ner mig från Fredags Tronen.

Men till mera intressanta saker. Idag är det fredag, och ikväll ska vi sjösätta en idé. Vi ska se hur det går med att "leka" ungdomsgård vid medis i bussen. Det känns som att det kan bli något väldigt stort, men samtidigt så kan det gå väldigt fel. Det känns som att om vi alla försöker så kommer det bli bra, och då kommer det kunna bli något som blir större än bara vad vi gör, vi kommer kunna sprida något, som om vi har tur blir en del av något som får människor att inse hur många personer det är som känner sig vilse på kvällarna.

Idag så vill jag jag fråga om vikten av att våga sjösätta en ny Idé, eller väcka liv i en Idé som varit glömnd eller undan gömnd under en tid för att ingen vågat ta i den. På Östra får jag göra mycket som har att göra med att sjösätta idér, det är ungefär vad min styrelse funktion går ut på. ((Bortsett från att ha hand om ekonomin)).

Så jag måste fråga er, hur viktigt tycker ni det är att sjösätta en idé som man får? Hur viktigt är det att våga försöka även om risken för ett misslyckande är stor? Och kan en liten idé som man fått, bli något mycket större när man väl har startat det?

Inför ikväll kan jag bara hoppas att det blir något som klarar av att flyga genom både regn och sol, genom allt som står i sin väg, och våga förändra. Kom ihåg;

Alis volat propriis

Hon flyger med egna vingar

Med Välmående och på Återseende;
Sire Friday

Kör en extra tidig för alla er kära läsare!

Som vissa av er kanske redan vet så är jag starkt kritisk till Rosa Bandet och denna otroliga Rosa Bandet-hype. Jag är för det första kritisk till att man riktar in sig på en form av cancer som är relativt ofarlig* och som hälften av befolkningen kan drabbas av. Jag är kritisk till att denna organisation får mer mediauppmärksamhet än typ alla AIDS-organisationer tillsammans. Jag är kritisk till att denna organisation nått kommersialistiska höjder som aldrig tidigare skådats inom välgörenhetsindustrin. Och så vidare.

Något som jag är framförallt sur över är att Rosa Bandet har störtat de andra banden i glömska. Folk jag har pratat med känner inte ens till t ex Röda Bandet. Så här är dagens fråga:

Om ni var tvungna att välja endast ett band, vilket skulle ni stödja? Här kommer några exempel, men om ni känner till något band som jag inte känner till så får ni självklart välja det.

Röda Bandet (Anti-AIDS.)
Rosa Bandet (Ja, ni vet vad.)
Gröna Bandet (Miljöfrågor, nu förtiden mestadels klimathotet skulle jag tro.)
Gula Bandet (En symbol för alla soldater i krig.)
Vita Bandet (Mot kvinnovåld, våldtäkter etc.)
Lila Bandet (Skitmånga sjukdomar bland annat cancer i allmänhet och ätstörningar samt som stöd för hedningar i Pagan Pride Day)
Blåa Bandet (Står också för skitmycket. Den största är yttrandefrihet.)
Rosa och Blå Bandet (Jämlikhet mellan könen.)

Personligen skulle jag stödja Röda Bandet (något som jag faktiskt tänker göra). Många av de andra är i stort sätt lika viktiga men AIDS är en sjukdom som håller på att utrota en halv kontinent. Något som vi blundar för, för det händer så långt borta.

image25
Argh! Kommersialisering!



//MVH Kapten Torsdag!



*Fler kvinnor dör i Lungcancer och Hudcancer till exempel, något som också män kan drabbas av. Dödsprocenten på bröstcancer är också låg om man jämnför med till exempel leukemi (blodcancer), skelettcancer osv osv.

Ont!?

Hej på er alla Glada! Är sååå Ledsen att jag inte har hunnit göra det här förrens i sista minuten. Har haft så ont i magen att jag inte kunnat göra något efter att jag kommit hem från dagens promenad.

Eftersom det blev som det blev kände jag för att byta fråga från den jag först tänkte ställa till en annan. Känner att jag behöver höra saker som får mig att känna mig friskare.

Min fråga blir alltå:
Vad i ditt liv har gjort mest ont?

För mig har det varit två händelser.

image22

När min underbara farmor Dog...

image24

Och att åka Flygplan med Örininflamation. Det var den ända gången i mitt liv som jag haft minnesförlust pga smärta. Nu kom jag på att det måste ha gjort ganska ont när jag hälde en kanna nykokt kaffe över mig. men jag var så liten att jag inte minns det så jag antar att det inte räknas.

Du längtar jag efter svar! kramar på er alla! /Fröken Onsdag

Missi nassen....

Hej alla jag fick äntligen tillbaka mitt internet idag efter att mina föräldrar har mublerat hemma.
Hade panik över att jag inte skulle hinna få tillbaka det innnan Tisdag.
Men nu har jag det och jag har längtat jätte länge efter att få skriva min första fråga.
Dock har jag inte kunnat komma på en fråga som jag vill ställa.

image20

Men nu efter att ha bläddrat i lite gammla bilder så dök denna upp och jag känner att den är aktuell för mig just nu. Även om den alltid funnits och alltid kommer vara tidlös.

Vad är kärlek?
När vet man att man älskar någon och inte bara gillar den sexuellt?
Och värför måste den alltid vara så oförutsägbar?

image21

ps:
Jag har döpt mig till Kavaljer Tisdag bara för att jag vill vara nördig och sticka ut. Haha typsikt mig. Plus att enligt http://www.synonymer.se/
så har ordet kavaljer en massa bra synonymer som passar in på mig.

'Kavaljer Tisdag'

Myspysmåndag

Godmåndag på er allesammans. Herr Måndag håller på att försöker komma på en fråga som inte involverar Baten Kaitos Origins (som för övrigt är skitbra), hans engelska flicka eller hans spelprojekt. Det är dags för Herr Måndag att börja tänka på annat, förslagsvis skolarbetet som ligger i en bökig rul framför honom...

Hoppas det inte är fusk att ta en mycket användd och omdebaterad fråga. Om ni kunde svara på vad ni anser om den fria viljan så skulle det ng hjälpa mig en del med ett arbete jag har...

Har vi en fri vilja? (Definiera frihet)

Ha en fortsatt underbar Måndag // Herr Måndag
image20
Har vi alltid ett val?

Min söndags morgon, klockan 03:12 2 december

Hey!

Jag sitter här på en trästol i vårat data/hundrum. Ganska mysigt faktiskt med en kopp chai i handen.  Jag har funderat en del på hur min fråga ska formuleras, jag vet vilket ämne jag vill inrikta mig i, men har inte hittat en vättig formulering. Jag skriver och så får vi se vart min fråga lyder. 

Just nu tänker jag bara på att mådagen skall komma. Min kompis Malin säger alltid till mig varje söndag, att det är denna dag hon längtar tillbaka till fredag och att hon får smått ångest över det pluggande hon skulle ängnat sig åt, men som aldrig riktigt inträffade (vem har inte det).
När jag nu ändå sitter och babblar om sysslor, så skulle jag vilja att passa på och fråga: 

                                                                                                                

Brukar du storstäda rummet under helgen?  
 
//Söndags Trollet 
 


Lördag

Nu är det Lördag och min tur att ställa en fråga.

Är Krig någongång rättfärdigat? Varför? Varför inte?

Tror du att det kommer ett 3e Världskrig? När?
Vilken händelse gör att kriget startar? Vad blir följderna?


Själv tycker jag att krig är det absolutabsolut sista alternativet (när man har testat allt annat 7 gånger om)...
Att döda en annan männsika är aldrig rätt även om den personen skulle döda en själv utan att tveka.
Jag personligen dör hellre än att ha på mitt samvete att jag har dödat någon annan.
Vad det gäller ett 3e världskrig så vet jag faktiskt inte, Jag hoppas verkligen att det inte kommer att hända (och som världen ser ut idag med alla diplomatiska kontakter och andra kontaktnät som alla länder har med varandra) så känns det inte så troligt.
Men om det skulle hända så blir jag inte förvånad om det är USA och eller Nordkorea som är inblandade i det hela.
 

image18



Kram Kram och ha en bra 1 december
// Fröken Lördag

RSS 2.0