Grattis på födelsedagarna.

Jag vill börja med att, i efterskott, grattulera Tjaaaa och Lemming på deras födelsedag. Därefter fortsätter jag och tar mig friheten att grattulera mig själv på min. Grattis Måndag.

Måndagens fråga: Vad är det underligaste (du kan komma ihåg att) du ätit, respektive druckit, till frukost?

Det konstigaste jag druckit till frukost är fanta. Morfar hade köpt orimmliga mängder läsk för att vi skulle komma och hälsa på honom i Grekland. Detta var för några år sedan. Motivationen till att vi skulle dricka fantan till frukost var att den nästan var apelsinjuice, enligt morfar. Vad jag ätit beträffar så blir det antingen tårta eller den semlan jag fick imorse.

Hjärtliga hälsningar från Måndag.
image131

Mmmmmmmmmmmmh... Frukost!

Alice Adventures In Wonderland (Sunday)

image130

Alice Adventures In Wonderland

När jag var riktigt liten önskade jag mig en sådan kläning som Alice i underlandet hade. En ljusblå klänning med ett vitförkläde och spets som var påsytt längst med kanterna. När man var liten hade man många önskningar. I en väldigt fantastisk liten fantasi värld kunde man få tro att dem slog in, på riktigt. Alice fantasi värld var nog lite lik min egen. Jag hoppades på att det skulle finnas något större än oss själva eller bara att en liten rosa ros började tala till mig. När du växer upp och blir mer "klokare" försvinner majoriteten av alla dina barnsomsminnen och drömmar. Varför vill dagens ungdom växa upp så fort? Oftast vill jag bara slå till dem. XD Eftersom jag själv bara vill vara 5år igen. Jag vill vara exakt lika lycklig som jag var när jag var 5år gammal.  


"We all are Alice, but we choose ourselves how we want to take care of and let out one's feelings inside of our wonderland. Let your wonderland be nutritious and free to live. Don't forgett that you are both Queen and King."

//Sunday
  


En VÄLDIGT SEN Fredag!

Hälsningar till eder alla!

Sire Friday här, och det är en sen Fredag indeed. Tänker jag ursäkta mig? Inte direkt, behöver jag ursäkta mig? Kanske. Kort sagt, livet är för kort för att hela tiden ursäkta sig när man gör oviktiga felsteg.

Hur ska jag börja denna blogg fråga?  Vet inte, det kommer nog när jag skrivit ett tag. Jag kan berätta om ett par roliga saker som hänt mig nu under veckan. Vi börjar med det som hände i Torsdags när jag kom hem från skolan. Jag kom hem och mamma var redan hemma, hon tog ett av kuverten som hade kommit och berättade att jag hade post, jag fick det i handen och kände igen loggan som var från Pliktverket. Jag öppnade det långsamt och så började jag läs nerifrån och upp. Det började med saker angående överklagan, ifall man inte var nöjd med beslutet, mitt hjärta sjönk, läste lite högre upp, minns inte om vad just nu, men mitt hjärtat ökade, Jag vände på brevet och läste från början, ANTAGEN!

Jag kommer alltså att rycka in på LIvgardet under Augusti månad 2009. Där kommer jag att under 327 dagar att tränas för att i Krigstid kunna leda En Pluton som Stabsplutonsbefäl.

image129

Ska jag formulera en fråga av detta? Kanske jag skulle kunna göra. Jag har kommit på en fråga av detta!

Har du någonsin hoppats om någoting väldigt mycket för att sedan uppleva att det händer? Berätta om det eller berätta om det inte hänt.

Med Varma Hälsningar
//Sire Friday

Lördag

Här sitter jag igen och föröker fundera ut en fråga att ställa...
sportlovet har precis börjat men jag sitter med en del plugg som tynger ner mina axlar, så än kan jag inte riktigt njuta av ledigheten...
 Jag tänker lite på hur fort tiden går och hur paralyserad men (läs: jag) blir när man upptäcker det...
Alla vill nog hinna med att göra så mycket som möjligt i sina liv, men jag tror att hälften av det som vi blir intalade att man ska "hinna" med att göra under sitt liv mest leder till prestationsångest... Ta studenten (helst med bra betyg), få bra jobb (få ett jobb överhuvudtaget), tjäna mycket pengar, skaffa familj och lägenhetet/hus/landställe, bli bra förälder och bra mor-/farförälder, åka på semestrar, uppleva saker, göra det man vill, uppfylla sina drömmar, vara lycklig, inte stressa osv.osv. 

Men vilka är sakerna som man faktiskt inte "får" missa? Och vad tänker inte du missa att hinna med i ditt liv?
är det att läsa ut en bok av en nobelpristagare, se den där filmen, få barn, åka jorden runt, ta studenten, få bra betyg, gilla läget... 

Så jag vill veta vad du har upplevt för nåt i ditt liv som du vill tipsa alla andra om att de inte ska missa i sina liv.
Samt berätta vad du inte tänker missa i ditt liv.

Jag tänker inte missa att spela någon roll... att få betyda nåt för någon... att göra nåt som verkligen räknas som verkligen förbättrar någons liv, att få hjälpa till till att förbättra välden (Oj hjälp, vad det där lät pretentiöst, men jag tror att ni fårstår vad jag menar)

Och vad det gäller tipset om vad ni inte "får" missa i ert liv så är det nog... att ligga på en gräsmatta i solen och titta upp i himmlen och bara vara...

image128
Vad ni som åker upp till storlien kanske kan förvänta er... om väderet är bra, är det stället väldigt väldans vackert...


En Herrans massa Kramar!!!!!!!
// Fröken Lördag

Torsdag

Jag ska snart lägga mig och sova och bli frisk men först ska ni få en snabb fråga.

Vilken är den bästa sex/kärlekscenen i en film (inte porr) någonsin?

Ni vet vilken sorts scen jag menar. Typ manliga och kvinnliga huvudpersonerna klär av varandra, man ser att de lägger sig på sängen och sen kommer en massa klipp på blommor som öppnas etc.

Min favorit är sexscenen i Svart Katt, Vit Katt när de springer på solrosfältet och klär av sig. Den är skithärlig på alla sätt och vis och det är uppenbarligen så förspel ska gå till.  http://youtube.com/watch?v=3wHDpLbMdGo kan ni kolla om ni är intresserade. Den scenen jag nämnde börjar på 05.20.

Här följer en bild ifrån Japan.
image127


Kram från //Kapten Torsdag

Kroppsdelar ooo...

Hej allihop
jag har börjat sura till på blogg.se eftersom deras bloggar kan ibland skärva tills sig så de inte går att använda eller posta inlägga när man vill (och måste). Därför kommer dagens Tisdag lite sent.

Men det jag skulle skrivit vad att jag upptäckte en bild (av mig själv) som var väldigt ful överallt förutom en sak, jo mina ögon. Vilket är den kroppsdel som jag har fått mest kommentarer och komplimanger om i hela mitt liv (möjligtvis för att de inte ändrats så mycket under pubertet och såndant).
Då kom jag och tänka på den här frågan.

Vilken är din mest omtalade kroppsdel?

image126

Dawn of a new day.

I torsdags så såg jag om filmversionen av Guldkompassen. Den var lika bra som första gången tyckte jag som på nytt blev förälskad i Lee Scoresby och Iorek Byrnison. Aeronauten från Texas och Pansarbjörnen från Svalbard.

image127

Lee Scoresby. Tyvärr syns inte hans daemon; Hester.

image128

Episk bild av Lyra och Iorek Byrnison.

Och så var det frågan då.

Vilken form tror du att din daemon skulle ha om du hade levt i Lyras värld?
(Förklaring: En daemon är en fysisk avspegling av din själ(läs som personlighet) som tar en paramanent djurskepnad när du når/genomgått puberteten.)
Svara alltså med ett djur och en vacker motivering plox.

Det skulle inte förvåna mig om min daemon tog formen av en utter eller liknande då jag även denna dag är barnsligt förtjust i vatten. Eventuellt en sengångare då jag är lite av en tidsoptimist. Hade inte bangat på ett ståtligt djur som en björn eller ett lodjur men jag skulle kanske snarare "vara" en liten gullig ekorre eller en igelkott.

Nog snackat. Jag hoppas på lodjur.

Ha en fabulös Måndag. // Herr Måndag (of d00m!)

Vuxen? Ska det vara Nödvändigt?


Yäy!
Äntligen Lördag igen, hoppas alla har haft en mysig vecka och allt^^
Under den senaste tiden har jag tänkt en hel del på framtiden.
Denna skrämmande sak som kommer rusande rakt mot oss alla och som ingen riktigt vet vad den är och vad som kommer hända när den väl kör över oss...

Jag går, som de flesta vet, en yrkesförberadande linje på gymnasiet, det vill säga jag har ett yrke när jag tar studenten. Detta är lite skrämmande, speciellt då de flesta runt omkring mig redan ser på mig som "Fröken Lördag, Bagaren/Konditorn"... jag har alltså, i allmännhetens ögon (samt i en hel del lärares ögon) redan valt vad jag vill jobba som i resten av mitt liv.
Och det har jag nog. Men det är inte som Bagare.


Igår såg jag ett avsnitt av en mycket bra dokumentär som går på SVT, "Klass 9A". När jag såg lärarna som var med i den dokumentären blev jag väldigt glad.
Jag är inte ensam om att älska att lära ut saker.
Så igår bestämde jag mig alltså "på riktigt". Det är lärare som jag ska bli när jag blir stor.

... enda problemet nu är att jag känner mig som en hycklare, pga. av ett visst praktikprojekt, men allt sånt löser sig med tiden... : )


Så nu undrar jag "helt enkelt"
Vad vill du bli när du blir stor?




image126



Massa kramar!
//Fröken Lördag som hoppas träffa så många som möjligt av er ikväll^^


Blir du lätt generad?

Förlåt, förlåt! är inte meningen att inte lägga upp mina frågor!

Känns som det blir för många frågor från mig som börjar med förlåt... känns inte bra... men man vill ju inte heller skita i det... Så FÖRLÅT igen!

När jag var liten kunde jag i stort sätt göra vad som helst utan att bli minsta generad. Kunde gå fram och prata med vem som helst, kunde stå på en sceen o göra bort mig utan att tycka det var minsta jobbigt och kunde i stort sätt inte tycka något var pinsamt.

Sen kom jag in i en period då allt var superpinsamt, blushade för varenda lilla grej.. Men oftast när man kommer förbli puberteten osv så går det över till viss del, så är det bara vissa saker, eller för en del personer en viss sak som får en att blusha... Alltså är dagens fråga: Vad får dig att blusha?

image125

Hej då på er! Puss o kram till nästa gång då ja SKA skriva rättt dag!

Dagen som alla hatar?

Av en ren slump blev det min uppgift att skriva fråga på denna dag som är det enda som är vidrigare än Kavaljer Tisdag.  Denna dag är extra jobbig för mig i år eftersom jag förlorade vadet jag gjorde med Lekkit för exakt ett år sedan (att jag skulle ha en flickvän vid denna tidpunkt i år). Jag gjorde mitt bästa till och från, men ack, jag suger.

Är du kär i någon?
Mitt svar: ja.

Som en protest mot alla hjärtans dag måste jag också ställa en helt orelevant fråga (så att de som inte vill svara på förra frågan/som alla redan vet är kär i någon kan svara på något också):

Tycker du att det bara skulle vara vidrigt om Christer Sjögren gick till europafinalen eller skulle du se komiken i det hela?
Mitt svar: det skulle vara skitroligt.


image124


//Kapten "Emo"

Gosedjur!

Hej allihop jag kunde komma på en fråga idag efter typ 3h tänkade.

Men nu när jag behövde bara skriva en så kom jag på den för jag hade nyligen kollat på den igen.

Har du ett gosedjur som kommer följa med dig genom livet? Som minne eller som ting?

image122

(nallet jag fick när jag var 3 skulle jag tro, kommer nog vara ett av mina vicktigaste saker att få med mig när jag flyttar någonstans)

Getsu-yobi GETTO!

Måndag igen och dagens fråga lyder lite hipp som happ: Vad är ditt favoritföremål?

En lite spontand fråga utan någon direkt grund. Sorry att det blev en såpass knepig fråga då alla vi upplysta nu måste försöka tänka materiellt. XD
Mitt favoritföremål är, med största sannolikhet, min laptop. Min artonårspresent som jag använt för att skriva diverse saker samt ha tillgång till internet och lite smått och gott på. GET!


Justja, bild var det:
image121

Se bara så vacker hon är!  *dreggel*


Ha en fabulös måndag!
// Herr Måndag

stolt..

Något du uppnåt på senaste tiden? Som fått dig stolt över dig själv?


Wii! Jag har äntligen slutat bita på mina naglar!!
Fatta att man tiigare inte tyckt att det vara speciellt äckligt. Jo! Det är äckligt! X''D

//Sunday


En vecka sen sist

Nu har det gått en vecka sen förra Lördagen.
Som vanlig...

Jag har haft Praktik denna vecka *lycka* (därav min inte allt för stora närvaro i de sociala situationer som brukar sammanfattas med livet)....
Det är hemskt att gå upp tidigt men jag stormtrivs därute...




Vad är det bästa som har hänt dig denna vecka?
Vad har gjort dig glad?


Att jag trivs på praktiken är mysmys^^ samt att jag får träffa (nästan) alla er ikväll (utan att vara trött och somna!!!)
*Big Smile*




image120

Kramkram
//Fröken Lördag

"Åhh, vilken fin cykel!"

Det var en förmiddag i mitten av Juni. Anton, 8 år, är hemma som ett yrväder och kollar på TV, fastän vädret där ute är så förtjusande vackert. Om 10 minuter kommer farmor på besök, mamma och pappa ska iväg under dagen och vill inte lämna Anton ensam, så farmor ska bara passa honom några timmar.
När farmor kommer så blir det Antons favoritmat, potatis med små fiskpanetter och citronsås. Anton får det i skolan ibland också, men då är det äckligt. Det ska vara farmor som har gjort det, det är ju bara hon som kan göra det så gott.

"Jaha du Anton, nu har sommarlovet precis börjat. Är du ute och leker mycket med dina kompisar?"

"Nää, Tobbe och hans familj är i Kina, Calle är ute på seglarsemester i skärgårn och Jonas bor så långt bort..."

"Aha, men kan du inte cykla till Jonas då?"

"Men farmor, min cykel är trasig. Och jag tror inte att jag orkar fixa en..."

Farmor stannar med gaffeln halvvägs mot munnen och man ser att hon tänker efter lite. Efter maten så ber farmor Anton att följa med henne ut ett tag. Hon säger inte vart dom ska, så Anton är helt ovetandes om vad som är påväg att hända. Efter ett tag så stannar farmor utanför en cykelbutik.

"Hallå, Johan, är du där?"

En ganska satt karl med långt hår och blåa smutsiga Mario-hängslen kommer ut och hälsar på farmor med värme och kramar. Anton tappar koncentrationen och kollar omkring lite på husen som omringar honom samtidigt som farmor och Johan står och pratar lite. Kort därpå går Johan och hämtar en cykel som är i Antons ungefärliga storlek. Den är inte sprillans ny direkt, färgen är lite avskalad och sadeln är lite trasig, men den är ju helt klart funktionell.
Anton ombeds provcykla den lite. Han reagerar snabbt på att den saknar fotbromsar, här är det handbromsar som gäller, och den var också lite för kort.

"Funkar den bra Anton?"

"Jorå farmor, den är ganska skön."

Farmor nickar lite lätt och ger Johan en bild av Chrisopher Polhem och Karl XI i en lätt röd nyans. Anton är inte helt säker på om han har fattat allting rätt, så för att han fattat allting helt rätt, så för att inte riskera att hamna i en potentiell pinsam situation så steg Anton av cykelnoch började gå till farmor.

"Glöm nu inte din nya cykel Anton!"

Anton stannar och tittar bakåt på hans nya fordon. Han ler mot farmor och sen går han och hämtar den. Farmor följer med Anton hem och hjälper honom leta fram en hjälm så att han kan ge sig ut så fort som möjligt. Anton är ganska mållös, han lyckas under hela tiden inte få fram en enda riktig full mening. När allt är klart så sticker Anton iväg. Han cyklar till dit där Jonas bor. Jonas bor på första våningen och har en liten kulle utanför fönstret, så man kan kolla in till honom därifrån. Allting är släckt hos Jonas, och då kommer Anton på att Jonas sagt att han och familjen skulle vara på landet i några dagar. Istället går Anton runt lite i det vackra klimatet där Jonas bor. Han sätter sig på ett litet berg och kollar ut mot vattnet. Då kommer han plötsligt på en sak.

Jag glömde säga tack till farmor! Fast, hon såg ju säkert på mitt ansiktsuttryck hur tacksam jag var... Eller? Måste man verkligen alltid säga tack?

Eller vad tycker ni?

image119


Kyss och smek/CO Sub-Torsdag.

Hej hopp!

Känns som om det alltid blir såhär, men en kortare fråga idag med, ska skärpa mig, ja lovar!

Har du ett favoritklädesplagg? Vad, varför, hur fick du det och om någon bjöd pengar för att få köpa det, vad skulle du då vara villig att sälja det för?

Jag vet inte om jag ens har något, är så trött på allt jag har, men skulle tro att det är min blommensmjukiströja ^^ Jag gillar den eftersom att den är mysig och gosig och jag har haft den väääldigt länge! Jag köpte den av skolan såklart och om ja skulle sälja den skulle den få betala åtminstonde 500^^ annars behåller ja den för mig själv och gosar med den resten av livet ^^


Pyss på er alla! <3image117

Schlaagayr

Hej allihop nu när vi är dessa tidiga vinter månader så har vi närmat oss något som ligger varmt om i alla svenskars hjärtan!

Melodifestivalen!
Som börjar nu på fredag och därför kommer det vara stor första MF träffa hemma hos någon. (möjligtvis mig)

  • Melodifestivalen är något som "alla" svenskar säger att de hatar men alla kollar på ändå.
Så nu kommer frågan.....
image116

Vilketn Melodifestival/Eurovision låt kommer du ihåg mest? och varför tror du att du gör just det?

Jag skulle nog säga att i Eurovision så är den låt jag kommer ihåg allra mest är Rimi Rimi Ley av Gulseren från Turkiet (2005). Men i melodifestivalen så måste det nog ändå vara Carolas vinnar låt 2006, Evighet.
Guleren kommer jag ihåg för det är en så otroligt häftig och cool kärring som slår på trummor och säger Rimi ley ly ley ly ley igenom en hel låt.
Carola kommer jag nog ihåg för det "fantastiska" vibratot som jag har drivit med sen dess.

Måndags vendetta för försvunnen helg.

God måndag igen. Gissa vad jag gjorde i helgen. Jag skrev klart min vidriga uppsats angående Hiroshima, till ämnet Historia B. Kul ämne men inte min favoritexaminationsuppgift direkt. Jag är personligen rättså purken på hela upplägget med historiakurserna som jag läst. I A-kursen har vi en världshistorisk överblick (helt ok, och relativt logiskt), den första terminen och sedan två st VIDRIGA uppsatser parallellt med två, lika vidriga, uppsatser i Samhällskunskap B på den andra terminen.
   Nytt år. Ingen Samhällskunskap. GET! Men det dumma är att det nu är dags för oss att lära oss skriva uppsatser i Historia B. WTF! Varför lär man sig inte hur man skriver ordentliga uppsatser i A-kursen, så att man slipper få skitdåliga resultat på sina examinationsuppgifter och lära sig hata ämnet i rent självförsvar?

Så. Jag tror jag är klar nu. Uppsatsen är klar och det känns i alla fall bra. Trotts att jag offrade min helg to make it happen. Dagens fråga då?

Vilket är det ämne du hatar(/ogillar (om du har tur)) mest i skolan? Varför?
Beskriv gärna hur vidrigt det är.

Mitt svar ser ni ovan.

image115
"Oj va' lack!"


Ha en trevlig dag. // Herr Måndag.

Lördag

Hej Hopp allesammans!
Nu är det Lördag igen *lycka*.
Under veckan som gått har jag tänk en del på människors olika skumma "tvångstankar". Saker man bara "måste" göra.
Jag själv har väl inte jättemånga sådana saker, iallafall inte som jag tänker på.
De saker som folk brukar kommentera är att jag alltid tar den nästöversta tallriken i skolmatsalen.
Samt att jag, återigen i skolmatsalen, fyller på mitt vattenglas till hälften, häller ut det igen och sen fyller hela glaset med vatten.
Vet inte riktigt varför jag gör detta, men det har helt enkelt blivit en vana.
En sista tvångsgrej är nog den som folk märker minst men som jag irriterar mig mest på. När jag kokar vatten i en vatten kokare så måste jag vänta tills den där pluppen (som man startar allt med och som pluppar upp när vattnet kokar) har pluppat upp igen, detta även om jag ser och hör att vattnet stormkokar.
Det bara går inte.

Så.
Har du några grejer som du "bara måste" göra?
Och i sådana fall -Vad?






image114







Många Kramar
//Fröken Lördag

Börjar det bli Överdrivet?

Ohoj vänner!

Jag har varit borta i ett par dagar tillsammans med klassen ute på ett ställe som kallas för Påta för att prata Alkohol, grupptryck, droger, Anorexi och Bullemi etc. Det var två helt okej dagar för oss i klassen, men jag började undra om det kanske inte är så att vi pratar överdrivet mycket om Alkohol, grupptryck, droger, (Nikotin, Narkotika, Cannabis, etc) och ätstörningar. Vid 17, 18 år så vet du trotts allt en del om det här. Man får höra det väldigt ofta. Så jag måste ställa frågan till alla andra.

Är det överdrivet mycket snack om Alkohol, grupptryck, droger, (Nikotin, Narkotika, Cannabis, etc) och ätstörningar bland tonåringar?

Med nyktra och hälsosamma hälsningar
Sire Friday

image112

((Bilden är från Amsterdams Cannabis Ministry))


RSS 2.0