Lördag

-Vad är era åsikter om dödshjälp? Är det rätt att sjukhus/företag ska kunna hjälpa någon att dö?
Vilka ska kunna få dödshjälp? Alla? Eller bara de äldsta och sjukaste?
Tror du att du skulle kunna vara i en sådan situation då du skulle efterfråga dödshjälp?
Hur skulle du känna dig om någon som stod dig nära dör genom dödshjälp?



image81



Jag svarar senare när jag har tid och lust...


Kram
//en Fröken Lördag som (tro det eller ej) är på dåligt humör

Kommentarer
Postat av: Kavaljer Tisdag

Jag har svårt att ställa mig i den här frågan. Eftersom jag tycker inte man ska avliva folk bara för att de vill. Men sen tycker jag att man kan egentligen inte tvinga någon att leva heller.
En person som efter tydliga studier lider kraftigt (gjärna under en längre tid) tycker jag borde kunna få rätt till dödshjälp. Sen personer som ligger i koma är ju också ett stort fråge tecken på. De tar enorma resurser från ett samhälle, för att en kropp ska kunna leva vidare utan sinne.

Men jag tar vädligt ogjärna ställning här eftersom det handlar om att avsluta människors liv eller inte.

2008-01-12 @ 17:13:57
URL: http://petope.blogsome.com/
Postat av: Herr Måndag

Rent tekniskt sett anser jag att folk har rätt at bestämma över sitt eget liv och således också sin död. Däremot tycker jag ändå att det är relativt dumt i huvudet att ta sitt liv bara för att man mår dåligt i nuläget. Oftast vänder det.

Mitt svar får väl bli: Ja, vid extremt (fysiskt) lidande. Folk måste få bestämma själva och döden behöver inte vara något negativt. (Vad vet egentligen vi små människor om det? Det kanske är skitkul att vara död.)

Kram på er alla.

2008-01-13 @ 12:19:52
Postat av: Kapten Torsdag

Ja, så vitt jag vet är det inte längre olagligt med självmord och detta är självmord för de som inte kan begå det själv. Problemet är väl att få doktorer att göra det. Jag tror att det tar emot lite att ge en dödlig injection.

2008-01-13 @ 14:54:21
Postat av: Kavaljer Tisdag

Haha i usa är det ju olagligt, det straffas med dödsstraff i rätten, hur nu det går till.

2008-01-13 @ 18:17:38
URL: http://petope.blogsome.com/
Postat av: Tjaaaa

Jag är lite kluven i denna fråga. Av det jag lyckats utvinna via diverse artiklar och intervjuer så är en av de främsta anledningarna till att folk söker dödshjälp den dåliga service/vård som gamla människor erfar i nuläget. Jag ser hellre att man jobbar mer på vårdfronten för att hjälpa människor i lidande än att man ignorerar deras behov och(klychsigt, jag vet)låter dom slippa undan den enkla vägen.

2008-01-13 @ 18:29:04
Postat av: Sunday

Ja, jag skulle kunna tänka mig att söka dödshjälp.

2008-01-13 @ 20:15:24
URL: http://myspace.com
Postat av: Lekkit

Har haft en del diskussioner om detta med min mor, eftersom vi står på olika sidor i frågan.

Jag tycker att det känns dumt att hålla en människa som är gammal och trött och bara vill dö vid liv. Du kan ju, som någon tidigare nämnt, begå självmord om du är fullt frisk och fungerande. Något du inte kan om du knappt kan röra dig. Att det kanske blir bättre sen tycker jag inte håller som argument. Framförallt eftersom det visats att placebo är en fullt fungerande effekt. Vill någon bli bra är det lättare för den att bli det, vill man det inte är det svårare. Effekten blir, om du nekar personen dödshjälp, att du även nekar personen kontroll över sitt eget liv. Visst är det ansvarslöst att bara "smita ifrån allt och alla", men det är ju trots allt en del av personens önskemål och vilja.

För er som lyckats missa det är jag för dödshjälp.

2008-01-18 @ 02:32:26
URL: http://lekkit.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0